Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Puan puandır diye düşünüyoruz, ama almamız gereken bir üç puanı kendi beceriksizliğimiz yüzünden alamadığımızı düşünüyorum. O yüzden çok üzgünüz.” dedi.

Sergen Yalçın, Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamada, maçın 2 - 2 beraberlikle bitmesinden olayı son derece üzgün olduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Çünkü oyunun karşılığı kesinlikle bu olmamalıydı. Bu tür maçlarda büyük takımlara karşı bu kadar gol pozisyonu yakalayamazsın. İnanılmaz gol pozisyonları yakaladık ve bunları cömertçe harcadığımızı düşünüyorum. Özelilikle 2 - 0’dan sonra Burak’ın attığı golün çok net ofsayt olduğu söyleniyor. Eğer ofsayt ise bizim takıma çok yazık oldu. Çünkü o yediğimiz gol takımı demoralize etti ve çok arkaya yazlanmamızı sağladı. 20 dakika içinde baya bir bocaladık. Ama ondan sonra tekrar oyunda tutunmayı başardık. 2 - 2’de çok güzel bir gol attı, Podolski tebrik etmek lazım. Ondan sonra bizimde Galatasaray’ın da pozisyonları vardı, oyun her iki tarafa da dönebilirdi. Ama skor berabere bitti. Puan puandır diye düşünüyoruz. Ama almamız gereken bir üç puanı kendi beceriksizliğimiz yüzünden alamadığımızı düşünüyorum o yüzden çok üzgünüz.”

Takım olarak 5-6 haftaya ihtiyaçları olduğunu ondan, sonra önlerini daha net göreceklerini kaydeden Sergen Yalçın, “Galatasaray agresif değil, daha çok oynamayı isteyen bir takım. Bizde onlara uyarak oynamayı düşündük. Kim son işi becerebilirse onun kazanacağı bir müsabaka gibiydi. İnanılmaz pozisyonları cömertçe harcadık. En az 8-10 pozisyon var bu şekilde. Sonuçta büyük bir takımla oynuyorsanız, bu tür pozisyonlarda golü atmak lazım. Sivasspor bu maçta iyi mücadele etti, özellikle sezon başında iyi bir çalışma ortamı bulduğumuzun göstergesiydi, çünkü geçen yıl oyunun ikinci yarılarında çok oyundan düşüyorduk. Bugün birlikte oynayan Ayağa oynayan, hücuma 4-5 kişiyle gidebilen bir Sivasspor izletmeye çalıştık. Oyunun 60 dakikasında bunu izlettiğimizi düşünüyorum. Sadece 20 dakikalık bir bocalama dönemimiz oldu. Oyunu 3-2’ye de getirebilirdik ama bir puan puandır diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.