Kayseri deplasmanında son dakikalarda buldukları golle galibiyet alan Sivasspor’da teknik direktör Sergen Yalçın, programsız bir sezon geçirdiklerini belirterek arka arkaya konulan maçlara tepki gösterdi. Yalçın, “Bu kadar programsız bir sezon olamaz. Bırakın bari oyuncularımız dinlensin. 4 oyuncumu kaybettim, iki oyuncum sezonu kapattı.” dedi.

Sivasspor maçı karşısında alınan mağlubiyetle ilgili değerlendirmede bulunan SAİ Kayseri Erciyesspor Teknik Sorumlusu Hamit Cihan, “Kelimenin tam anlamıyla çok yazık oldu. Kendi takımımızın performansı olarak çok iyi oyun ortaya koyduk. 2-0 önde olduğumuz müsabakada, önde olmanın stresini kaldıramadık. Tüm oyuncular ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Maalesef ligin bu anında çok önemli olan maçı iki dakika içinde kaybetmek bizim için üzücü oldu.” şeklinde konuştu.

Medicana Sivasspor'da teknik direktör Sergen Yalçın ise takımının yorgun olduğunu belirterek maç programlarıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Yalçın, “Bu kadar programsız bir sezon olamaz. Bırakın bari oyuncularımız dinlensin. 4 oyuncumu kaybettim, iki oyuncum sezonu kapattı. Ben çok alternatifli kadroya sahip değilim. Şu an 18 oyuncumla ligi tamamlamak zorundayım. O yüzden biraz bizi anlasınlar. İnsanlar biraz ne olup bittiğini görsün. Bunu konuştuğumuz zaman disiplin kuruluna gittik. Allah’tan ceza çıkmadı. Halen bizim konuşmalarımızdan sıkıntı yaşıyorlar. Kim, neden sıkıntı duyuyor bilmiyorum. Eğer bir hakem maçın önüne geçtiyse hakemin hakkında konuşma hakkımız var. Kimseyi rencide etmiyoruz. Bırakın oyunu yorumlayalım. Kupada Galatasaray’a 4-1 yenildik. Bu maç böyle bitecek bir maç mıydı? Geldiğimden beri 20 lig maçı 8-9 kupa maçı oynadık. Diğer takımlar çeyrek finalden sonra 4 gün sonra maç oynarken ben iki günde bir maç oynuyorum” diyerek tepki gösterdi.

Maçla ilgili değerlendirmede bulunan Sergen Yalçın şunları söyledi: “Geçen haftanın bir telafisi gibi oldu. Bu gün biz kazandık. Ligde bu tür sonuçlar olabiliyor. Futbolun güzelliği bu. Bugün skor olarak iyi ancak oyun olarak beklediğimiz temponun altında müsabaka oldu. Biz daha tempolu oynaması gereken bir takımız. Takımım yorgun”