Hafta sonu Galatasaray ile sahasında karşılaşacak Medicana Sivasspor’da teknik direktör Sergen Yalçın, spor yorumcuları tarafından adının Beşiktaş ile anılmasını saygısızlık olarak gördüğünü söyledi.

Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan ekiplerden Medicana Sivasspor, hafta sonu oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın, Galatasaray maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Sergen Yalçın, Ligde iyi bir çıkış yakaladıklarını söylerken, kupa eşleşmesi ve adının Beşiktaş ile anılmasını da değerlendirdi.

Teknik direktör Yalçın, antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Galatasaray, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'la oynayacakları maçla birlikte ligde oldukça zor bir periyoda girdiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Onadığımız her maç zor. İyi bir ivme yakaladık son dönemde. Takım olarak yukarı doğru çıkışımız var. İyi oynuyor ve iyi mücadele ediyoruz. En önemli tarafı bence nerede olduğumuzun farkındayız, ayaklarımız yere basıyor. Biran evvel ligin altından kurtulmak istiyoruz, bütün çabamız bununla ilgili. Bir en evvel Sivasspor’un olması gereken yere gelmesi lazım. Oyuncularla beraber bunun mücadelesini veriyoruz. Şimdilik işler iyi gidiyor. Göreve geldiğimiz yer itibariyle şu an beklediğimiz ve hedeflediğimiz yerdeyiz puan cetvelinde. İnşallah bu çıkışımızı da devam ettirmek istiyoruz."

“KUPADA İYİ BİR KURA ÇEKTİK”

Kupada PTT 1. Lig ekiplerinden Kayserispor ile eşleşmelerini de değerlendiren Sergen Yalçın, "İyi bir kura çektik. En azından deplasman sorunumuz olamayacak. Kayseri yakın bir yer. Kayseri iyi ve güçlü bir takım. Üst düzey kadrosu olan bir takım bulunduğu lige göre. Kolay bir maç olamayacak tabi ama çeyrek final, final bunlar zaten kolay olmaz. O yüzden zor bir çeyrek final bizi bekliyor. İyi hazırlanıp yarı finale geçmek için elimizden geleni yapacağız." ifadesini kullandı.

"ADIMIN BEŞİKTAŞ İLE ANILMASI SAYGISIZLIK"

Teknik direktör Sergen Yalçın, Medicana Sivasspor’da çıkış yakalamasıyla birlikte adının Beşiktaş ile anılmasıyla ilgili olarak da bunun konuşulmasını saygısızlık olarak gördüğünü kaydetti. Sergen Yalçın, şunları söyledi: "Şu aşamada o konuşmaların sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Çünkü bir tarafta şampiyonluk mücadelesi veren bir takım bir tarafta ise küme düşme hattından kurtulmaya çalışan bir Sivasspor var. Çok sağlıklı bulmuyorum, hatta herkese karşı saygısızlık olarak görüyorum. Asla böyle bir şey olamaz. Çünkü şu an Sivasspor’un bir yere gelmesi ve başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bütün konsantrasyonumuzu da Sivasspor’a veriyoruz. O yüzden bu tür şeyleri herkese karşı saygısızlık olarak yorumluyorum şu anda."

KIRMIZI BEYAZLILAR, GALATASARAY’A HAZIRLANIYOR

Bu arada Medicana Sivasspor, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmanın ilk 10 dakikası basına açık olan çalışmada topla ısınma hareketleri yapan kırmızı beyazlıların daha sonra çift kale maçla antrenmanı tamamladığı öğrenildi. Takımda sakatlığı devam eden Michael Eneramo ve İbrahim Toraman ile izinli olan Burhan çalışmada yer almadı. Kaleciler ise ayrı çalıştı.