Ziraat Türkiye Kupası’nda Tuzlaspor’u 3-0 yenen Sivasspor’da Teknik Direktör Sergen Yalçın, kupa maçından ziyade lig maçının çok daha önemli olduğunun altını çizerek, Akhisar maçını kazanıp lige farklı şekilde bakmak istediklerini aktardı.

Teknik Direktör Sergen Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklamada, Tuzla maçının puan açısından çok önemli olmayan bir karşılaşma olduğunu belirtti. Yalçın, şunları söyledi: “Ancak biz maç ayırt etmiyoruz. Bizim için hangi maç olursa olsun, kazanmak için çıkıyoruz. O yüzden bugün oyuncularım maça farklı bir kafada çıktı. Oyuncularımın performanslarından gayet memnunum ellerinden gelinin en iyisini yapmaya çalıştı. Kazanmaya alışıyoruz. Oyuncularımız beklediğimiz performansa doğru yavaş yavaş yaklaşıyor. Bu bizim için mutluluk verici bir olay . Bugünkü müsabakadan dolayı bütün oyuncularımı tebrik ediyorum Her zaman söylediğimiz gibi bizim için lig çok daha önemli. Cumartesi günü oynayacağımız 6 puanlık Akhisar mücadelesi var. O maçı da kazanıp inşallah lige daha farklı bir şekilde bakmak istiyoruz.”

"GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ"

Tuzlaspor Teknik Sorumlusu Zafer Yiğit ise Sivasspor’u tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Biz buraya gelirken, üst tura çıkmamız garanti olduğu için 4-5 oyuncumuzu bırakarak geldik. İdeal kadromuzdan eksiklerimiz vardı. Forma veremediğimiz oyunculara fırsat verdik. Bizim içim keyifli oldu. Biz elimizden geleni yaptık. Gücümüzü biliyoruz, çok daha iyi şeyler yapabileceğimizin farkındayız.İnşallah bundan sonraki maçlarda özellikle ligde hedeflediğimiz noktaya geliriz.Sivasspor’a da lig maçlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“ASIL ÖNEMLİ OLAN AKHİSAR MAÇI”

Sivasspor’a ara transferde gelen Eneramo ise asıl önemli olanın hafta sonu oynayacakları Akhisar maçı olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: "Bizim için önemli bir maçtı ve sevindirici noktalardan bir tanesi de takım olarak savaştık. Takım olarak iyi bir oyun ortaya koyarak galip geldik ve kupada tur atlamış olduk .Bu da bizim içi sevindirici. Asıl önemli maçımız hafta sonu oynayacağımız Akhisar maçı o maçtan galip gelmemiz gerekiyor. Kupada almış olduğumuz galibiyetin moraliyle hafta sonu sahada galibiyet için bulunacağız.”

“AKHİSAR MAÇINDA DA İYİ ŞEYLER YAPACAĞIM”

Uzun bir süre maç oynamadığını ancak her geçen gün fiziksel olarak daha iyiye gittiğini anlatan Eneramo, “Sivasspor bildiğim bir kulüp, bildiğim bir şehir, bildiğim bir camia, 2 sezon önce burada oynuyordum. Tekrar buraya alışmam benim için daha da kolay oluyor. Umuyorum ki hafta sonu oynayacağımız Akhisar maçına daha da güçlenerek daha hazır bir şekilde o maçta da iyi işler yapacağım.” açıklamasını yaptı.