Fenerbahçe ile karşılaşan Medicana Sivasspor’un Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Çok güçlü bir takıma karşı oynadık. Sezonun flaş ekiplerinden biri ki yaptığı transferler gerçekten Türkiye liginin üzerinde gibi görünüyor. Biz de iyi mücadele ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Teknik direktör Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklamada, bir haftalık bir süreçte çalışmalarına ve henüz erken olmasına rağmen iyi bir hazırlık maçı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çok güçlü bir takıma karşı oynadık. Sezonun flaş ekiplerinden biri ki yaptığı transferler gerçekten Türkiye liginin üzerinde gibi görünüyor. Biz de iyi mücadele ettiğimizi düşünüyoruz. Oyuncularım henüz hazır olmamasına rağmen iyi niyetliydi. Bireysel hatalardan iki tane gol yedik. Bunlar sezon içinde olmayacak hatalar ama sezon başı olduğu için bunlara tolerans gösterebiliyoruz. Sezon başına kadar hazır olacağımızı düşünüyorum. Bir haftalık süreçte oyuncularım bu kadar hazırsa 3-4 hafta sonra daha hazır duruma geliriz. Yabancı transferi yapmayı düşünüyoruz. Görüştüğümüz oyuncular var. 2-3 tane oyuncu alabilirsek çok daha alternatifli ve iyi bir takım haline geliriz diye düşünüyorum.”

Takviyelerin yapılmasının ardından yurt dışı kampına bazı oyuncuları götürmeyebileceğini ifade eden Yalçın, futbolda bu tür şeylerin olabileceğini söyledi. Takımda golcü eksikliğinden yakınan Sergen Yalçın, “Santrafor alma ihtimalimiz yüksek. Çünkü Batuhan’ı çıkardıktan sonra yerine koyacak kimse yok. Tek santraforla oynuyoruz. Michael Eneramo Ağustos - Eylül gibi hazır olur. Mutlaka o bölgeye takviye lazım. Bir ön libero kafamızda var, üçüncü de bir sol kanatta olabilir. Görüşme aşamasında olduğumuz 3 oyuncu var. Katarsak alternatifli bir takım haline geliriz. Bu da sezonun tamamında bir avantaj olur” şeklinde konuştu.

Bu yılki lig hedeflerini de değerlendiren Yalçın, “Geçen sene sıkıntılı bir süreç geçirdik. Bu sezon öyle bir süreç yaşamak istemiyoruz çünkü hem takım hem de Sivas için zor oluyor. Kesinlikle onu yaşamak istemiyoruz. Onun için iyi hazırlanıp iyi bir takım haline gelerek o korkuları yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.

“TRANSFERLERİ BÜTÇEMİZE GÖRE YAPIYORUZ”

Yalçın, "Transfer yaparken bizim istediğimizden ziyade, kulübün bütçesine uygun oyuncular almak durumundayız. 3-5 milyon verip de oyuncu alamayız. Biz kendi seviyemizde bize faydalı olacak oyuncuları almak durumunda olduğumuz o şekilde bir araştırma yapıyoruz. Kendi bütçemize uygun oyuncuları alabilirsek, alternatifli ve hedefleri olan bir kadro haline gelebiliriz, zaten lige daha var, bunlar için erken" diye konuştu.

“14 YABANCI BANA GÖRE GEREKSİZ”

Federasyonun aldığı 14 yabancı kararının gereksiz olduğunu aktaran Sergen Yalçın, "Türkiye’de 14 yabancıyı almak çok ciddi bir bütçe istiyor. 14 yabancı bana göre kalitesiz yabancıların ülkeye gelmesi için bir fırsat. Çünkü Anadolu takımlarının bütçesi ve aldığı oyuncular belli, 14 yabancıyı içinde barındırması mümkün değil. O yüzden biz maksimum 8-9, en çok da 10’a çıkarız, onun üstüne çıkma ihtimalimiz yok" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin yıldız transferleri Nani ve Van Persie’yi değerlendiren Teknik Direktör Yalçın, “Gerçekten dünya çapında çok değerli oyuncular. Fenerbahçe’nin bu oyuncuları Türk futboluna kazandırması mutluluk verici. İnşallah o performanslarını sezon içinde de gösterirler. İnsanlar bu tür oyuncuları seyretmek için tribünlere koşar. Türkiye’nin ve Fenerbahçe’nin tanıtımında çok önemli olacağını düşünüyorum. O katkıyı sezon içerisinde verirlerse herhalde tüm Fenerbahçeliler de mutlu olur” açıklamasını yaptı.