Balıkesirspor ile kendi sahasında 1-1 berabere kalan Medicana Sivasspor’da Teknik Direktör Sergen Yalçın, 3 günde bir maç koyan Futbol Federasyonu eleştirdi. Yalçın, takımın yorgun olması nedeniyle istediği tempoyu yakalayamadığını belirterek, "Çok çabuk bir şekilde bu maçlara konsantre olup hazırlanmamız lazım. Ligde makas her geçen gün daralıyor. Bir an evvel istediğimiz tempoyu yakalamamız lazım diye düşünüyorum." diye konuştu.

Teknik Direktör Sergen Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bizim açımızdan iyi bir oyun olmadı. Özellikle oyunun ikinci bölümünde çok dağınık bir görüntü sergiledik. Ben bunu yılgınlığa bağlıyorum. Çünkü, Futbol Federasyonu maalesef 3 gün önce 120 dakika oynamış bir oyuncu grubunu sahaya çıkartırsa, doğal olarak çok alternatifli bir kadromuz olmadığını da göz önüne alırsak, oyuncularımızın yorgun olması, belli bir seviyenin altında olması gayet doğal. Kötü oynayacağımız maçlarda olacak, mağlupta olacağız çok önemli değil ama en azından sağlam bir şekilde çıkarsak, çok daha iyi mücadele ederiz diye düşünüyorum. Bir an evvel bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakacağız. Haftaya Cuma yine içerde maçımız var, sonra yarı final maçı oynayacağız. Çok çabuk bir şekilde bu maçlara konsantre olup hazırlanmamız lazım. Ligde makas her geçen gün daralıyor. Bir an evvel istediğimiz tempoyu yakalamamız lazım diye düşünüyorum." dedi.

Aatıf Chahechouhe’nun maç sonrası özel aracıyla çıkması sonrası saha içinde bir tartışmamı yaşandığı sorusuna ise Sergen Yalçın, "Oyun içinde bazen oyuncular tartışır, bunlar doğal, saha içinde kalan şeyler çok saha dışına yansımaz. Bu tür tartışmalar takım içerisinde olabilir biz bunu kendi içimizde çözeriz." diye cevap verdi.

Hakemin gereksiz yere fauller çaldığını, kendilerinin de yorgun oldukları için istedikleri tempoda oynayamadıklarını dile getiren Sergen Yalçın "Oyuncular beyin olarak yorgun. Böyle olduğu zaman ayaklara hükmetmiyor ve isteseniz de bazı şeyleri yapamıyorsunuz. Kesin olan bir şey var takımım bugün sahada aşırı derece yorgundu." dedi.

BALIKESİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖZDEŞ: SERİ GALİBİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR

Balıkesirsspor Teknik Sorumlusu Kemal Özdeş ise yaptığı açıklyamada, "Takım olarak haftalardır 18. sıradayız ancak 18. sıradaki takım gibi oynamıyoruz. Bu bizim için önemli. Devre arası kurulmuş bir takımız, biraz geride kaldık. Bizim seri galibiyetlere ihtiyacımız var. Umuyorum bunu da gerçekleştiririz." dedi.

"Sivasspor taraftarına çok güzel bir maç izlettik diye düşünüyorum. Kazamadığımız için üzgünüm. Ancak maçı düşündüğümde Sivasspor takımı da biz de kaybetsek yazık olurdu." diyen Kemal Özdeş şöyle devam etti:

"Sivasspor, sezon başından beri birlikte oynayan kaliteli bir takım. Oyuncularım iyi ve disiplinli bir oyun ortaya koydular. Hem top rakipteyken hem bizdeyken iyi oynadık. Bilhassa ikinci yarı Sivasspor’un oyundan düştüğü anlarda son vuruşları yapsak buradan 3 puanla ayrılırdık. Lig devam ediyor bizim içerde 4 maçımız var. Bunları kazanmalıyız diye düşünüyorum.

En sıkı deplasmanlarda oyun oynuyorsak, gelecek açısından umut verici bir durum. Çünkü takım haftalardır 18. sırada ancak 18. sıradaki takım gibi oynamıyor. Bu bizim için önemli. Devre arası kurulmuş bir takımız, biraz geride kaldık. Bizim seri galibiyetlere ihtiyacımız var. Umuyorum bunu da gerçekleştiririz. Üst üste kazanır ve bu ligde sonuna kadar iddiamızı sürdürürüz.

Oyuncularımı verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum. Sivasspor’u ve seyircilerini kutluyorum, bize saygı gösterdikleri için. Aynı saygıyı şehrimden de bekliyorum. Çünkü oyuncular Balıkesir şehrini temsil ediyorlar. Sonuna kadar yanımızda olmalarını istiyorum. Bizde bu oyunları oynamaya devam edeceğiz. Lig sonunda bakalım ne olacak."