Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Çok çabuk toparlanıp önümüzdeki hafta ve ondan sonraki hafta oynayacağımız maçlara konsantre olmamız lazım çünkü, o maçların değeri bizim için çok fazla. O yüzden önümüzdeki maçlara bakacağız, çok söylenecek bir şey yok.” dedi.

Sergen Yalçın, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, maçta basit goller yediklerinin altın çizerek şunları söyledi:

“Gerçekten kaybetmeyebilirdik. Çok basit goller yedik. Bu seviyeye çıktığın zaman bu kadar basit goller yersen, böyle büyük maçlarda puanla ayrılman gerçekten zor. Kanatlara hafta içi özellikle çok çalıştık. Bunu oyuncularla da konuşmuştuk. Ancak saha içinde maalesef böyle hatalar yapabiliyor ve konsantrasyonlarımızı kaybediyoruz. Oyunun genelinde iyi mücadele ettik. Oyunu geriden takip etmemiz bizim için pek iyi olmadı, sürekli geri düştük, oyun içerisinde. Özellikle 1-1’ken bir pozisyonumuz var belki biz skor avantajını yakalasaydık, Aynı şekilde işin devamını getirebilirdik.Söylenecek fazla bir şey yok, uzun bir maraton kaybedebiliriz, tabi ki kaybedeceğiz, ligde her maçı kazanamazsın doğal olarak. Çok çabuk toparlanıp önümüzdeki hafta ve ondan sonraki hafta oynayacağımız maçlara konsantre olmamız lazım çünkü, o maçların değeri bizim için çok fazla. O yüzden önümüzdeki maçlara bakacağız, çok söylenecek bir şey yok. Bundan sonrası bizim için çok daha iyi olur. Bundan sonra oynadığımız müsabakalarda böyle hatalar yapmamaya çalışacağız. Bu akşamki maçın özeti çok net;Bu tür müsabakalarda böyle basit hatalar yaparsan kaybedersin. İnşaallah bundan sonra yapmayacağız”

'TEKNİK DİREKTÖRLER ÖNCE KENDİ TAKIM OYUNUNA BAKMALI'

Bir soru üzerine Hamza Hamzaoğlu’nun bir pozisyonda hakeme sinirlenmesini değerlendirirken, teknik direktörlerin kaybedilen maçlarda başkalarını suçladığına ancak öncelikle kendi takımlarına bakması gerektiğini savunan Sergen Yalçın, “Birçok teknik direktörde böyle bir alışkanlık oldu.Kaybedilen maçlarda televizyonlarda hep başka kişileri veya hakemleri suçluyoruz. Bizim teknik direktör olarak kendi takımımızın oynadığı oyuna bakmak. Bizimde penaltımız verilmedi o zaman bende onumu söyleyeyim yani. Bir çok hakem verebilir ama vermiyor veya görmüyor. Hakemlerde hata yapabilir bunlar normal. Verilen faulde senin gol yemen gerekiyor mu yani? 20-25 metreden faul veriliyor itiraz ediyorsun. Penaltı verilmedi ki hakem faul verdi. Bence anlamsız. O yüzden öyle dış etkenleri veya hakemleri ortaya koymamak lazım bence. Önce kendi oynadığın oyuna bakacaksın, ondan sonra başkalarını suçlayacaksın” şeklinde konuştu.

'LİGİN ZİRVESİNDE 3 TAKIMDAN BİRİ İPİ GÖĞÜSLER'

Ligin zirvesiyle ilgili düşünceleri ile yorumcuyken Sneijder ilgili yaptığı yorumu sorulan Medicana Sivasspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, “Ligin zirvesinde 3 tane takım var. Aşağıdaki takımların o takımları yakalaması zor. Üçünden bir tanesi mutlaka ipi göğüsleyecektir sonuçta. Sneijder ile ilgili ise yorumcuyken bir şeyler söylemiştim. Şu anda teknik direktörlük yapıyorum. Yorumculuk yapsam çok daha farklı konuşabilirim. Teknik direktörlük yapmam nedeniyle rakip takım oyuncularıyla ilgili yorum yapmam çok doğru olacağını düşünmüyorum. Galatasaray’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

'BÖYLE POLEMİKLERİ BIRAKIP İŞİMİZE BAKALIM'

Medicana Sivasspor’daki çıkışı sonrası adının Beşiktaş ile anılmasıyla ilgili bir soruya ise Yalçın, şöyle cevap verdi: "Hafta içi biraz polemik konusu oldu ancak kesinlikle çok sağlıksız bir konu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir tarafta şampiyonluğa oynayan bir takım, bir tarafta küme düşmeye oynayan bir camia var. Şu anda işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu tür polemikler asla doğru değil, hele ligin bu zamanında hiç olmaması gereken konular bunlar. O yüzden bu tür konuları bir kenara bırakalım,biz işimizi yapalım, çalışalım sezon sonunu bir görelim, ondan sonra onun değerlendirmesini yaparız artık . Şu anda bu tür dedikoduların çıkması gerçekten çok sağlıksız ve herkes adına üzüntü verici. Çünkü herkesin bir işi var, herkes bir şeyleri becermeye çalışıyor. Bunlar sadece kafalarımızın başka yere gitmesini sağlıyor. O yüzden kesinlikle bu konuların bizimle hiç alakası yok”