ANTALYA (İHA) – Antalya’nın Serik Belediyesi tarafından düzenlenen Serik Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.
Serik Belediyesinin dün düzenlediği Serik Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri 100. Yıl Stadyumu’nda yapıldı. Güreşlere 52’si başpehlivan, 691 güreşçi katıldı. Geleneksel olarak düzenlenen güreşlere güreşseverler yoğun ilgi gösterdi. Güreşlerin başpehlivanlık final mücadelesi Serik Belediyesi güreşçisi Mehmet Yeşil Yeşil ile Döşemealtı Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu arasında yapıldı. Okulu’yu mağlup eden Yeşil, başpehlivanlığı elde etti. İkinci olan Okulu’yu, İsmail Balaban ile Ali Gürbüz takip etti. Başaltı kategorisinde ise Kürşat Korkmaz birinciliği, Turan Balaban ikinciliği kazandı. Başpehlivan Yeşil Yeşil, Serik’teki geleneksel yağlı pehlivan güreşlerinin kendisi için önemli olduğunu söyledi. Yeşil Yeşil, "Kırkpınar kemerini sevgili hemşehrilerimize armağan etmeyi çok istedim. Başta babama armağan etmeyi çok istemiştim. Orhan Okulu’yu, Ali Gürbüz’ü, İsmail Balaban’ı, diğer güreşçileri tebrik ediyorum. İnşallah güzel günler bizleri bekliyor, yeter ki biz inanalım" ifadelerini kullandı.
Güreşleri Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı ve Serik Kaymakamı Mehmet Yavuz, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, İbrahim Aydın ve çok sayıda güreşsever izledi.
Dereceye giren güreşçilere kupa ve madalyaları törenle verildi.