Selahattin Eyyubi Üniversitesi (SEU) Basketbol Takımı, Yıldız Erkekler Bölge Basketbol Turnuvası’nda birinci oldu. Yıldızlar, 7-11 Nisan’da Anadolu Turnuvası’nda boy gösterecek.

Henüz yeni kurulan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı (SEU Basket) 9-14 Mart tarihlerinde Batman’da yapılan Yıldız Erkekler Bölge Basketbol Turnuvası’nda birinci oldu. Turnuva boyunca Batman, Elazığ, Muş ve Şanlıurfa’nın temsilcileriyle karşılaşan SEU Basket Yıldızlar, rahat maçlar çıkararak, grubu lider bitirdi. Finalde Malatya ile karşılaşan SEU Basket Yıldızlar, rakibini 85-48 yenerek birinci oldu. Bu başarıyla Yıldızlar, 7-11 Nisan 2015 tarihlerinde Balıkesir’de yapılacak Yıldız Erkekler Anadolu Basketbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

SEU Basket Koçu Gökhan Yıldırım, mücadele gücü yüksek maçlar çıkardıklarını ve coşkulu oynadıklarını söyledi. Coşkulu oyun sayesinde bütün rakiplerini geride bıraktıklarını ifade eden Yıldırım, bu başarının ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Balıkesir’deki turnuva için şimdiden hazırlıklara başladıklarını ifade eden Koç Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bölge Turnuvası’ndaki hedefimize ulaştık. Yıldız Erkekler Anadolu Şampiyonası’nda boy göstereceğiz. Bu turnuvada 8 bölge şampiyonu ve dolayısıyla daha güçlü rakiplerle karşılaşacağız. Hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. Anadolu Şampiyonası’ndaki hedefimiz de Türkiye Şampiyonu olmaktır. Bu başarıyı elde edecek gücümüz var."

SEU Basket Gençler takımı da Diyarbakır liginde bütün rakiplerini yenerek birinci olmuştu. Gençler de yarın Mardin’de başlayacak ve 13 ilin katılacağı Genç Erkekler Bölge Basketbol Şampiyonası’nda Diyarbakır’ı temsil edecek.