Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaz spor okulları kapsamında ‘Emek Yaz Spor Okulu’nu hizmete açtı.

Emek Mahallesi'nde bulunan spor tesisinde gerçekleştirilen açılış törenine, bölge halkı büyük ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Karalar, tüm branşlarda yeni sporcular yetiştireceklerini açıkladı. Zeydan Karalar şunları söyledi; “Başlattığımız yeni hizmetlerin sayısını ve kalitesini de arttırarak sürdürüyoruz. Geçen sene 3 bin çocuğumuza spor malzemesi dağıttık. Bu sene 10 binin üzerinde çocuğumuza yeni spor malzemeleri dağıtacağız. Spora çok önem verdiğimizi biliyorsunuz. Çünkü spor sağlıktır. Spor kardeşliktir. Spor sağlam kafadır, sağlam vücuttur.”

Başkan Zeydan Karalar spor aktivitelerine önem vermelerinin gerekçesini açıklarken şu ifadeleri kullandı: “Spor şu an Adana’da en büyük belalardan biri olan uyuşturucunun da panzehridir. Uyuşturucu kullanımıyla mücadele etmek içinde spora büyük önem veriyoruz. Sporun size bakan yönüyle de bir iyi tarafı çocuklarımız karne aldılar, iki üç ay sürecek uzun tatilde eskiden bizim çocukluğumuzdaki gibi evlerimiz bahçeli değil, bahçelerimiz yok. O zaman biz bahçelerimizde oynuyorduk tehlike yoktu. Bahçemizde oynarken trafik tehlikesi yoktu, ölüm tehlikesi yoktu. Ama şimdi o eski imkânlar yok maalesef. Sizlerde kara kara düşünüyorsunuz çocuklarımız ne yapacak diye. Aslında sizin de işinizi kolaylaştırıyoruz.”

OKUL BAHÇELERİNE PORTATİF YÜZME HAVUZU
Zeydan Karalar son olarak Seyhan’da 20 ayrı mahallede okul bahçelerine kurulacak portatif yüzme havuzlarından bahsetti. Önceki yıllarda sağlıksız ve güvensiz sulama kanallarında yaşanan boğulma olaylarını hatırlatan Başkan Karalar, “Okul bahçelerinde ücretsiz olarak hizmete sunacağımız portatif yüzme havuzları hem sağlıklı hem de güvenli şekilde yaz sıcaklarında serinlemenize yardımcı olacak.” diye konuştu.