Peş peşe aldığı üç mağlubiyetle lige başlayan Bursaspor’da, oyuncuların birbirini tanımasıyla takımın kazanmaya başlayacağını söyleyen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın öngörüsü tuttu. Ligde oynadığı son 5 maçın 4’ünü kazanan yeşil beyazlı takımda teknik ekipte oyuncularda büyük sevinç yaşıyor.

Takımda direk oynayan 8 oyuncusunu kaybedip, 16 yeni oyuncu ile lige başlayan Bursaspor, üst üste mağlubiyetler aldı. İlk hafta deplasmanda Trabzonspor’a 1-0 yenilen Bursaspor, ardından Gaziantepspor’a 1-0, Medipol Başakşehir’e de 2-1 mağlup oldu. İlk haftada 3 mağlubiyet yeşil beyazlı camiada moralleri bozdu.

İLK GALİBİYET 4. HAFTADA

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise takımın yeni kurulduğunu ve zamanla maç kazanmaya başlayacaklarını söyleyerek taraftarlardan sabır istemişti. İlk galibiyet 4. haftada Gençlerbirliği’ne karşı alındı. Rakibini 3-2 yenen Bursaspor, ardından Fenerbahçe’ye 2-1 kaybetti.

5 haftada 1 galibiyeti bulunan yeşil beyazlılar, bundan sonra oynadığı iki maçı da kazanmayı başardı. Bursa’da Eksişehirspor’u 2-0 yenen Bursaspor, deplasmanda ise ligin yenilgisiz tek takımı Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etmeyi başardı. 8. Haftada kendi evinde Antalyaspor’a 2-0 kaybeden yeşil beyazlılar, ardından yine iki galibiyet daha aldı. Deplasmanda Kasımpaşa’yı 1-0 yenerek moral buldu. Atatürk Stadı’nda Sivasspor’u 2-0 mağlup etti.

5 MAÇTA 12 PUAN

Puanını 15’e yükselten Bursaspor’un son haftalardaki başarılı grafiği, yönetimi ve Ertuğrul Sağlam’ı olduğu kadar taraftarı da rahatlattı. Ligdeki son 5 maçın 4’ünü kazanarak hanesine 12 puan yazdıran Bursaspor, Ertuğrul Sağlam’ın, takımın ilerleyen haftalarda daha iyi olacağı yönündeki sözlerini de doğrulamış oldu.

2014-2015 sezonunun 10. haftası sonunda 15 puan toplayan yeşil beyazlılar, bu sezon 10. hafta itibariyle aynı puana ulaştı. Yeşil beyazlı takım, geçtiğimiz sezon 10. haftada elde ettiği puanı bu sezon da yakalamış oldu. Bursaspor, geçen sezon 15 puanla ligin 5. sırasında yer almıştı.

Lige verilen aranın ardından Bursaspor’un yeni hedefi ise Bursa’da konuk edeceği Beşiktaş olacak.