Süper Lig 2015-2016 Hasan Doğan Sezonu'na deplasmanda Trabzonspor'la başlayacak olan Bursaspor, fikstür çekiminden memnun. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "Fikstür gayet iyi. Her hangi bir takımla şu hafta oynamak avantajlı ve dezavantajlı gibi düşünmek yanlış olduğunu düşünüyorum. Çok kolay gibi görünen bir fikstür dezavantaj dönüşebiliyor" derken Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, "Hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Yeni sezonda hepimizin beklentiler var. Taraftarlarımızın beklentileri var. Onlara cevap verecek kadro oluşturmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni sezonun fikstür çekiminden sonra Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam açıklamalarda bulundu. Sezona sıkı hazırlandıklarını belirten Bölükbaşı, kulüp televizyonuna değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Bölükbaşı, "Geçtiğimiz sezona oranla daha iyi kadro oluşturmak istiyoruz. Deplasmanda Trabzonspor ile başlamak güzel. Onlarla iyi ilişkilerimiz var. Süper kupa maçını Osmanlı Stadı'nda Galatasaray ile oynayacağız. Bu maçı kazanıp sezona kupa ile başlamak istiyoruz. Kadromuzu Mert, Erdem, Sivok, Necid, Sedat Berisha gibi yeni isimlerle güçlendirdik. Kiralık oyuncularımız döndü. Altyapıdan 11-12 oyuncu bizimle çalışıyor. Onlardan 1-2 arkadaşı Almanya kampına götürmek istiyoruz. Transferde iki oyuncu ile görüşmemiz sürüyor. Cezayirli oyuncu Ishak Belfodil Cuma günü Bursa'ya gelecek. Babası, avukatı ve menajeriyle anlaştık. Josue tamam, Cuma veya Cumartesi günü şehirde olacak inşallah. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra imza atacaklar. 1-2 futbolcuyla daha görüşmelerimiz var. Önümüzdeki hafta her şey bitmiş olur. Şener kendi talebiyle Fenerbahçe'ye gitti. Fernandao bizimle olmak istemedi. Mevcut kadroyu bozmadık." diye konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM: SÜPER KUPAYI ALIP, LİGE İYİ BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da fikstürün gayet iyi olduğunu söyledi.

Sağlam, "Herhangi bir takımla şu hafta oynamak avantajlı ve dezavantajlı gibi düşünmek yanlış olduğunu düşünüyorum. Çok kolay gibi görünen bir fikstür dezavantaj dönüşebiliyor. Zor olarak nitelendirilen fikstür de avantaj sağlayabiliyor. Trabzonspor maçından bir hafta evvel Galatasaray ile Süper Kupa maçın karşı karşıya geleceğiz. Bizim için güzel bir hazırlık maçı olacak. Tabii ki Süper Kupa maçının ayrı bir yeri var. Amacımız; önce Galatasaray'ı yenip, kupayı müzemize götürmek ve kupanın vermiş olduğu moralle de Trabzon'da lige iyi başlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.