Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, sezona galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Gürcü teknik adam, 1 - 0 kazandıkları Bursaspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Ligin başlangıcı. Uzun bir kamp dönemi geçirdik. Hava futbol oynamaya elverişli değildi. Ama sağolsun seyircimiz bugün takım oynasın diye her şeyi yaptı.” dedi.

İlk yarıda takımının biraz yavaş oynadığını ifade eden Shota, şöyle devam etti: “Biraz çabuk oynamalarını isterdim, ikinci yarıda olduğu gibi. İlk devre verdiğimiz bir pozisyon var. 2 tane korner var. Rakip takımın başka pozisyonu yok. İkinci yarı N’Doye iyi oyunu tuttu, bizi kaleye taşıdı. En az 4 net pozisyon bulduk, birini attık. Mutluyuz, galibiyeti camiayı armağan ediyorum.”

Oyuna sonradan giren oyuncuların takıma önemli katkı verdiğini anlatan genç hoca, “Trabzonspor’da yedek oyuncu yok. Bu galibiyetler herkese moral veriyor. Aynısının devam etmesini istiyoruz. İyi bir başlangıç oldu.” Shota, Carl Medjani’yi de ilk yarının bitiminde Özer Hurmacı ile yaşadığı tartışma nedeniyle oyundan aldığını açıkladı. Medjani’yi sevdiğini ve saygı gösterdiğini kaydeden Shota, sahada hesap sorulmaması gerektiğini, herşeyin maçtan sonra oturup konulması gerektiğini vurguladı. Gürcü teknik adam, önümüzdeki hafta Beşiktaş ile oynayacakları maç hatırlatılınca da, “Ben Trabzonspor’dayım, Şenol hoca Beşiktaş’ta. Beşiktaş ile güzel bir maç olacak. Bunu 20 sene önce düşünemezdim.” diye konuştu.

Lige hazır olduklarını dile getiren Shota. “Oyunun beğenirsiniz beğenmezsiniz, o günün performansı. Koştuk, mücadele etti, kazandık. Ama tabi ki daha iyisini istiyoruz. Fakat fizik ve mental olarak hazır olduğumuzu gördük.” şeklinde konuştu.

Genç hoca, maçın hakemiyle ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Türkiye’de hakemi iyi bulmuyorlar galiba ama konuşmayalım. Sanki verdiği sarı kartlar hafif geldi bana.”