Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, Rabotnicki karşısında turu geçmek için hatasız oynamaları gerektiğini söyledi.

Gürcü teknik adam, UEFA Avrupa Ligi 3’üncü Ön Öleme Turu’nda deplasmande 1-0 mağlup oldukları Makedonya temsilcisi Rabotnicki ile yarın akşam oynayacakları rövanş öncesi futbolcu Okay Yokuşlu ile Hüseyin Avni Aker Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. Sahalarında oynayacakları maçın çok önemli olduğuna vurgu yapan Şota, “Turu geçmek için hatasız bir maç gerekiyor. Trabzonspor olarak bu maçın çok iyi bir şekilde hazırlandık. Sorunlardan dolayı tabi ki kolay geçmiyor ama inşallah turu geçip Avrupa’da devam etmiş olacağız. Erken gol atmak çok önemli. Ondan sonra da Trabzonspor sahasında kalitesini gösterecektir.” dedi.

Genç teknik adam, takım içerisinde bazı futbolcuların mutsuz olduğu yönündeki bir soru üzerine, Trabzonspor’un gücünü bilen kişinin mutlu olmasını da bileceğini vurguladı. Mutluluk için sadece paranın yeterli olmadığına anlatan Şota, etrafı mutlu etmek gerektiğini dile getirdi.

Futbolcuları bazen performansının düşebileceğine dikkat çeken başarılı teknik adam, “Böyle büyük bir kulüpte oynuyorsan, paranı alıyorsan, her zaman senin arkanda milyonlarca insan varsa bunun anlaşılması lazım. Tabi ki sorunlar olacak ama mutlu olmayan oyuncular istemiyoruz. Burası Trabzonspor. Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Tam tersine ne kadar yardımcı olabiliriz bunun derdindeyiz. Ben daha golü atamam, bitti. Bu futbolcuları alkışlıyorlar, onlarla ilgili konuşuluyor.”

Herkesi takıma sahip çıkmaya davet eden Şota, kendisinin omuzlara alınmasını değil, Trabzonspor’un desteklenmesini istedi. Gürcü teknik adam. “Bildiğim kadarıyla bu sahada 2 tane kale arkası var, 4 tane tribün var. Hepsinin desteğini istiyoruz. Kötü oynadığımızda tabi ki eleştiri olacak. Ama ben sadece bir kale arkasından destek istemiyorum, her taraftan istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Sezon öncesi Avrupa maçları kadrosunda değişiklikler olabildiğine değinen Gürcü hoca, yarın da ilk maçın kadrosunda yer alan 5 oyuncunun 18’de olmayabileceğini söyledi. Zor bir dönemde geçtiklerini anlatan Şota, lige kadar tam olarak hazır olmak istediklerini altını çizdi.

“ONUR, YARIN OYNAYACAK”

İlk maç öncesi yaşanan krizde kaleci Onur’un kadrodan çıkartıldığı ve ona bağlı oyuncuların da ilk 11’e alınmadığına dair soru üzerine, “Onur’a bağlı oyuncular ne demek? Onur’a bağıl oyuncu 4 kişi ise işimiz çok zor. Ben 25 kişinin bağlı olmasını istiyorum. Bu kulüp kaptanı 4 kişi ise çok büyük bir sorun yaşıyoruz. Ben 25 kişi istiyorum. Çünkü 25 kişiyle şampiyon olacağız, 4 kişiyle olamayız.” ifadelerini kullandı.
Şota, yaşanan krizin ardından özür dileyen ve takımla çalışmalara katılan kaleci Onur’un da yarın sahada olacağını söyledi.

Bordo-mavililerin yeni transferlerinden Okay Yokuşlu da iyi bir oyun ve skorla istedikleri sonucu alacaklarına inandığı ifade etti.