Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, 2-1 mağlup oldukları maç sonrası hakem kararlarından dert yandı. Gürcü hoca, “Bu takımdan, bu şehirden ne istiyorlar çözemedim. Daha o kadar iyi olmadık, korkmasınlar.” dedi. Shota, kendisine bakan yönüyle de gerektiği taktirde sorumluluk alacağını kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, Torku Konyaspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Başkalarını suçlamak benim işim değil aslında. Osmanlıspor maçını geçin iyi gidişatı, iyi oyunu bir hakem görmüyor. İstediği tarafa oyunu taşıyor. 23 santimi görmedin. Cüneyt Çakır da aynı yaptı, oynatmadı bizi burada. Kaleciyi bir defa uyar ya. Ofsaytı görmüyor, çizgi hakemi, orta hakem görmüyor. Penaltıyı görmüyor. 72. dakikaya kadar kaleye gelemeyen rakibimiz var. Tam baskıyı kurduk, pozisyonlara girdik, direkten dönen top var, hemen buldu bizi. Bu takımdan bu şehirden ne istiyorlar çözemedim. Daha o kadar iyi olmadık, korkmasınlar. Hemen mi temizleyecekler.” ifadelerini kullandı.

Takımı iyi yerlere taşımak, sahaya konsantre olmak için çabaladıklarını anlatan Shota, “6 kişi görmez mi? En iyi hakem geliyor, o da görmüyor. Kayseri de 2 penaltıyı görmediler. Biz olmayan penaltıyı istemiyoruz, onu da atamıyoruz zaten. Allah büyük, öyle istemiyoruz biz. Maçtan önce de belliydi. Bu ismi duyduk, ya bizi bulacak veya Konya’yı. Birisini mahvedecek; bizi veya Konya’yı. Birini de görün ya. Hep biz mi öleceğiz. 2 hafta önce liderdik, şimdi olduğumuz yere bak. Bir yerde hata bulmaya çalışıyoruz. Nerede olduğun görüyoruz. Bir hakem oyunu okuyamaz mı? Cüneyt Çakır istediği yerde oyunu durdurdu. Bu (Süleyman Abay) geldi, aynısını yapıyor. 5. dakikadan sonra oyunu çalıyorlar dedim. ‘Uyardım’ diyor, nerede uyardı görmedik. Tamam 23 santimi görmedin, oyunu çaldığını, yattığını görmedin mi?” şeklinde konuştu.

Hakemle ilgili eleştirilerin ardından kendi işini konuşacağını belirten genç taktisyen, istifa edebileceğinin sinyalini verdi. Shota, şu ifadelere kullandı: “Trabzonspor 3’te 3 yaparken (mağlup olurken) burada hocası bir sorumluluk alacak. Ne kadar da seviliyorsa, ne kadar da sevmiyorsa. Seviliyorsa daha fazla. Onun için biz onu iyi bakacağız. Trabzonspor öyle bir kulüp değil, 3’te 3 çeksin. Gerisi nerede ne olacağını konuşur, düşünürüz. Kimse bu kulübün geleceği ile oynamaz.”