Fenerbahçe’nin yeni transferi Danimarkalı futbolcu Kjaer, özel hayatında sakin ve kibar biri olduğunu belirterek, "Rakip forvete karşı davranışlarımla özel hayatımdaki insanlara karşı davranışlarım son derece farklıdır." dedi.

Kjaer, Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle ilgili de heyecan duyduğunu; ancak İtalya'da oynadığı Roma - Lazio derbisinden büyük olup olmadığı yönünde kafasında sorular olduğunu kaydetti.

Düzce Topuk Yaylası’nda çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer, sabah gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri’nin bugüne kadar gördüğü en iyi tesisler olduğunu belirten Simon Kjaer, "Bugün ilk defa takımla tam antrenman yapma şansı buldum. Benim için yoğun ama güzel bir antrenmandı." diye konuştu.

Soruları da cevaplayan Simon Kjaer, Bruno Alves’e yan yana oynama ihtimalinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Bruna Alves'e karşı milli takımda birkaç maç oynama fırsatı buldum. Güçlü ve kaliteli bir savunma oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Beraber aynı takımda çalışma fırsatı bulmak güzel olacaktır. Çok beğendiğim bir savunma oyuncusu, ama şunu da belirtmek isterim ki Bruno Alves’le oynayacağımı söylüyorsunuz, henüz savunmada ya da takımın başka bölgelerinde kimin oynayacağı belli değil. Buna sezon içinde hocamız karar verecektir." karşılığını verdi.

"EŞİM BANA OLUMLU BİR GÖRÜŞ BİLDİRDİKTEN SONRA FENERBAHÇE'YE EVET DEMEK BENİM İÇİN ZOR OLMADI"

Fenerbahçe'ye imza atmadan önce İstanbul'da geçirdiği iki günlük sürenin sorulması üzerine Danimarkalı oyuncu, İstanbul'un kendisi için bir bilinmez olduğunu, ancak eşinden olumlu geri dönüş aldıktan sonra imza atmanın da zor olmadığını söyledi. Kjaer, şöyle konuştu:

"Hocayla ve sportif direktörle konuşmak benim için önemli bir noktaydı. Ben bunun için İstanbul'a geldim kararımı vermeden önce. Planlara dair kulübün beklentilerine dair konuştuk. Fenerbahçe'nin dev bir kulüp olduğunu zaten biliyorum. Yüksek seviyede oynayan ve yüksekleri hedefleyen bir kulüp olduğunu biliyorum. Ama bunları gelip gözlerimle görmek istedim. Bunun için geldim buraya.

Ailemle birlikte gözlemlerde bulunduk. Aynı zamanda ailemin de fikirleri benim için önemliydi. Çünkü ailem muhtemel yaşayacakları yeri görmek istediler. Daha önce ne ben ne de eşim İstanbul'da bulunma şansımız olmuştu. Bu nedenle burası bizim için bir bilinmezdi. İstanbul'u görmek istedik. Sonrasında eşimle bu konuda konuşma şansı bulduk. Eşim bana 'Ben artık İstanbul'da yaşamak için sabırsızlanıyorum ve bu maceraya bizim atılmamız lazım' dedi. Eşimin bu sözleri benim için çok önemli oldu. Çünkü ailemle birlikte bu kararı vermek zorundaydık. Eşim bana olumlu bir görüş bildirdikten sonra Fenerbahçe'ye evet demek benim için zor olmadı. Çok kolay bir şekilde sadece evet dedim."

Geçen yıl oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından takım otobüsünün uğramış olduğu silahlı saldırı olayının kendisi üzerinde etkisi olduğunu da belirten Simon Kjaer, "Benim ve ailem için böyle bir olay yaşanmış olması önemliydi. Bu teklifi duyduğumda benim aklıma gelen noktalardan biriydi. Burada kulüple konuşmaya geldiğimde de aslında ilk konuştuğum noktalardan biri oldu. Ama Fenerbahçe Kulübü bu konuda bana son derece ikna edici davrandı. Bana garanti verdiler, böyle bir olayın Türkiye'de bir daha yaşanmayacağına beni ikna ettiler. Fenerbahçe ve Türkiye ligi için bu olay hiç de olumlu görüntü yansıtmadı. Dışarıdan bakan bir göz olarak bunu söylüyorum. Umarım hiçbir şekilde böyle bir olay bir daha gerçekleşmez." ifadelerini kullandı.

"SORUMLULUĞUMUN FARKINDAYIM"

Türkiye'ye gelen en yüksek bonservis ücretine sahip savunmacı olduğu ve bu durumun üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya ise 26 yaşındaki futbolcu, şöyle cevap verdi:

"Tabii ki üzerimde bir sorumluluk hissediyorum ve sorumluluğumun farkındayım. Böyle bir sorumluluk olması da normaldir çünkü hocamızın ve sportif direktörümüzün benden ne istediklerini gayet iyi biliyorum. Ve bana böyle bir sorumluluk yüklenmesi ve güven duyulmasından dolayı da son derece mutluyum. Böyle bir ortamda ve beklentilerin yüksek olduğu bir yerde tabii ki baskı olacak bu baskının da farkındayım ama böyle sorumluluklar ve baskılar sadece güven veriyor. Kendime olan güvenimi arttırıyor."

KJAER'DEN DERBİ YORUMU

Galatasaray derbisiyle ilgili de soruları cevaplayan Kjaer, "O maçı sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim. Gerçekten Türkiye'nin en büyük derbisi olduğunu düşünüyorum. Ama şunu da merak ediyorum aslında: Bakalım oynadığım zaman göreceğim, acaba İtalya'da oynadığım Roma - Lazio derbisinden büyük bir derbi mi? Bu soru kafamda var. Ama o derbiden daha büyük bir derbi olabileceğine dair ip uçları da edindim. Ve o derbiden daha büyük bir derbi olabileceğini düşünüyorum. Gerçekten sabırsızlanıyorum Galatasaray maçında oynamak için. Ama şu anda konuşmanın da çok bir gereği olmadığını da düşünüyorum. Zaten o maçın zamanı geldiğinde maçtan önce fazlasıyla konuşma fırsatımız olacaktır." diye konuştu.

Özel hayatı ve sahadaki karakteriyle ilgili de konuşan Simon Kjaer, "Sakin bir insanım. Özel hayatını gizli tutmaya çalışan ve özel hayatında sakin bir yaşam sürmeye çalışan bir insanım." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sahadaki ve özel hayatımdaki görünümüm bambaşka diye düşünüyorum. Sahada forvete karşı davranışlarımla özel hayatımdaki insanlara karşı davranışlarım son derece farklıdır. Tabii ki sahada ağır başlı bir görüntüm olduğuna da düşünüyorum. Bir yandan gerçek hayatımdaki gibi hem sahada sert olmayı düşünüyorum ama hem de rakip de olsa özel hayatımdaki insanlar da olsa herkese kibar olmaya gayret gösteriyorum. Ama şunu söyleyeyim nasıl olduğumu söylemek yerine göstermeyi tercih ederim."