Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takım Kaptanı Sinan Güler, Avrupa Ligi’nin değişen formatıyla ile zor bir sezon olacağını ama heyecanlı bir sezonun da kendilerini beklediğini söyledi.
Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takım Kaptanı Sinan Güler, THY Euroelague medya gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
"Avrupa Ligi’nin değişen formatıyla zor bir sezon olacağı belli"
Sinan Güler, heyecanlı ve zor bir sezonun kendilerini beklediğini dile getirerek, "Türkiye Liginde de olacakları göreceğiz. Takımlar hala hazırlanma aşamasındalar. Avrupa Ligi’nin değişen formatıyla zor bir sezon olacağı belli. Heyecanlı bir sezon bizi bekliyor. Ama biz geçen sene Avrupa Kupasını kazandıktan sonra daha kuvvetli bir takım halinde Avrupa Ligi’ne geri dönme hedefindeyiz. Heyecanlı bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Hazırlıklarımız da zaten hem Avrupa Ligi’nde hem de Spor Toto Basketbol Ligi’nde hedeflediğimiz noktaya ulaşmak adına devam ediyor" diye konuştu.
"Sezon başlayana kadar sistemin oturması için elimizden geleni yapacağız"
Takım kimyasını en önemli etkileyecek isimlerin kadroda kaldığını vurgulayan Güler, "Ben ve Göksen Köksal’ın geçen sene takımda aldığı rol ve bunun devam ettiriyor oluşumuz, Vladimir Micov ve Blake Schilb’in takımda bulundukları pozisyon hem takımı hem de taraftarları tanıdıkları bir ortamın olması yeni gelen oyuncular için çok iyi bir avantaj. Sezon başlayana kadar sistemin oturması için elimizden geleni yapacağız. Yeni gelen oyuncular da taraftarın tribünleri doldurduğu ortamda bulunmak için heyecanlılar. Yeni sezonda oynayacağımız maçlar bizi ve diğer takımları zorlayacak" dedi.
"Galatasaray Odeabank’ı Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasında görmek istiyoruz"
Hedeflerinin Galatasaray Odeabank’ı Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasında görmek olduğunu belirten Güler, "Öncelikli hedefimiz oynayacağımız 30 maçı en iyi şekilde geçirerek ilk sekize kalmayı hak etmek. Galatasaray Odeabank’ı Avrupa’nın en iyi 8 takımı arasında görmek istiyoruz. Daha sonra sezonun play-off noktasına geldiğimizde şansımız ve oynayacağımız basketbolun etkisiyle dörtlü final organizasyonunun içinde olmak çok ayrı bir heyecan olur" diye sözlerini tamamladı.