Kadına şiddet sorununu yeniden ülke gündeminin ilk sırasına taşıyan Mersin’deki Özgecan Aslan cinayetinin ardından, Fenerbahçe Ankara Boks Okulu ve Dünya Çocukları Birliği tarafından ‘Sıra Sana Gelmeden Savunmayı Öğrenmelisin’ sloganıyla uygulamaya konulan proje, Fenerbahçe Ankara boks Okulu'nda düzenlenen törenle start aldı.

AMAÇ KADINA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇMEK

Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla, her yaştan, şiddete maruz kalmış veya herhangi bir gün şiddete maruz kalma olasılığı bulunan kadınlara, kendilerini savunabilmeleri için üçer aylık dönemlerle ücretsiz yakın savunma tekniklerinin öğretileceği, Ankara’da başlayıp tüm illere yayılması planlanan projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLERİ SAVUNMA TEKNİKLERİ ÖĞRETECEK

Fenerbahçe Ankara Boks Okulu ve Dünya Çocukları Birliği işbirliğinde, milli takım antrenörleri Levent Yıldırım, Handan İçyar, Gülay Bıyıklı, Sami Bıyıklı ve Mustafa Yardım tarafından kadınlara ücretsiz boks ve kick boks eğitimleri vermeyi hedefleyen projenin tanıtım törenine, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Dünya Çocukları Birliği Genel Başkanı Mustafa Genç, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Güneş, boks ve kick boks milli takım antrenörleri, bayan sporcular ve davetliler katıldı.

ÜZÜCÜ HABER PROJENİN DOĞMASINA NEDEN OLDU

Özgecan Aslan için edilen dualarla başlayan törende, açılış konuşmasını yapan Dr. Hasan Güneş, sporun şiddeti önleyeceğini dile getirdi. Projenin Koordinatörü Mustafa Genç de radyoda duyduğu haber üzerine projenin fikrinin doğduğunu, kadın sporcularının başına böyle bir olay geldiğinde kendilerini savunabileceklerini düşündüğünü, bu sebeple şiddete maruz kalan veya kalması olası kadınların da spor yaparak kendilerini savunabilecekleri bir fırsat oluşturmak için projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Genç, Projeye destek veren Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ve Fenerbahçe Boks Şube Kaptanı Mert Öztemel’e de teşekkür etti.

BOKS FEDERASYONU BAŞKANI GÖZGEÇ: “TÜM İLLERDEKİ SALONLARIMIZ KADINLARA AÇIK

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise "Projede görev alan tüm antrenörleri kutluyorum. Bu proje kapsamında kadınları ücretsiz olarak spor yapmak ve kendilerini savunmayı öğrenmek için Türkiye’nin her yerindeki boks salonlarımıza davet ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından bayan milli sporcular Ceyda Saraçoğlu, Hazel Gökduz, Sena Bıyıklı ve Nur Şeyma Tekin savunma tekniklerini içeren gösteriler yaptı. Tören, katılımcıların boks ringinde ‘Kadına Şiddete Hayır’ sloganıyla özdeşleşen pozu hep birlikte vermeleriyle sona erdi.