Şırnaklı boksörler 4 Şubatta Antalya’da yapılacak olan Wushu Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) tarafından 4-14 Şubat arasında yapılacak olan şampiyonaya Şırnak’ın Silopi ilçesinden 9 sporcu katılacak. Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün spor salonunda Hüsnü Ersarı antrenörlüğünde yaklaşık 4 - 5 aydır hummalı bir şekilde Antalya’da gerçekleştirilecek olan şampiyonaya hazırlanan sporcular, kenti en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

"İyi bir başarı bekliyoruz"

4 yıldır çalışmalar yaptıklarını belirten Antrenör Hüsnü Sarı, "Şu anda iyi gidiyoruz, Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Bu turnuvaya 8-9 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmadığı takdirde katılacağız. İyi bir başarı bekliyoruz. Çünkü derece beklediğimiz, şampiyonluk beklediğimiz sporcular var. İnşallah bunları gerçekleştiririz. Ümidimiz oradan boş dönememek" dedi.

Gizem Yıldız: "Antalya’dan derece ile dönmek istiyoruz"

Sporcu Gizem Yıldız, çok büyük çaba harcadıklarını anlatarak, "İmkanlarımız da kısıtlı. Keşke devletimiz daha çok olanak sağlasa. Dediğim gibi burada arkadaşlarımızla beraber çok çalışıyoruz. İnşallah Antalya’dan derece ile döneriz. Arkadaşlarıma bol şans diliyorum. Umarım hepimiz oradan gururla döneriz" diye konuştu.

Kemal Demirhan: "Kendimize güveniyoruz"

Antalya’da başarılı bir derece yapacaklarına inandıklarını ifade eden sporculardan Kemal Demirhan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışıyoruz. Yaklaşık 3-4 aydır arkadaşlarımızla burada çalışıyoruz. Buradan Antalya’ya gittiğimizde başarılı bir derece yapacağımıza inanıyoruz. Umarım kazanırız, kazanacağız da. Kendimize güveniyoruz” ifadelerinde bulundu.

Şırnak’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getiren Mehmet Paksoy, ise, kente güzel bir dereceyle dönmeyi hedeflediklerini kaydetti.