Euro 2016 elemelerinde 1. Grup'ta Belgrad'da oynanan ve çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalan Sırbistan-Arnavutluk maçında Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) tarafından 3 puan Arnavutluk'a verilmesi Belgrad'ın tepkisine neden oldu.

Sırbistan Başbakanı Aleksander Vuçiç Twitter hesabından Arnavutluk Başbakan Edi Rama'ya "Merak etmeyin rövanşı hiç kimsenin yardımı olmadan Tiran'da kazanacağız." diye seslendi.

Edi Rama ise "Rövanş İşkodra'da olacak. Maça onur konuğum olarak katılabilirsin. Kim kazanırsa birlikte alkışlayalım." cevabını verdi.

Sırbistan Futbol Federasyon ise "CAS kararını şaşkınlıkla karşıladık. Bu, adalet için bir utançtır. Avrupa ve dünya futbolu adına skandal bir siyasi karardır." diye tepki gösterdi.

Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armando Duka ise "Önemli olan puan değil, adaletin kazanmasıdır. Dolayısıyla futbol da kazandı." ifadelerini kullandı.

CAS'ın kararı üzerine Arnavutluk ve Kosova'da kutlamalar da yapıldı.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında oynanan maç, insansız hava aracıyla stadyum üzerinde Büyük Arnavutluk haritası açılmasının ardından çıkan oylarla sebebiyle yarıda kalmıştı. UEFA, Sırbistan'ı galip ilan etmiş fakat onun da 3 puanını silmişti.