Büyükler Karakucak Türkiye Şampiyonası, yarın Sivas’ta, Gençler Karakucak Türkiye Şampiyonası ise 2 Ağustos’ta Amasya’da yapılacak.

Sivas’ın Doğanşar ilçesinde organize edilecek ve yarın saat 11.00’de başlayacak Türkiye Şampiyonası’nda er meydanına çıkacak olan pehlivanlar, 7 farklı sıklette mücadele edecek. 17 ve 18 yaşındaki sporcuların doktor raporu ile katılabileceği Karakucak Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda ter dökecek sporcular, mücadele ettikleri kilolarda kürsüde yer alabilmek için çalışacaklar.

Pazar günü Amasya’nın Kabaoğuz ilçesinde düzenlenecek Karakucak Gençler Türkiye Şampiyonası ise 8 sıklette yapılacak ve 11.00’de start alacak. 17 yaşındaki güreşçilerin doktor raporu ile iştirak edebileceği şampiyonada boy gösterecek sporcular, mücadele ettikleri sıkletlerde altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Hafta sonu birbirinden güzel karakucak müsabakalarına şahitlik edeceklerini dile getiren Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, er meydanına çıkacak pehlivanlara başarılar diledi. Başkan Aydın, çıkardığı milli güreşçilerle adından söz ettiren hem Sivas'ın hem de Amasya'nın güreşseverlerine de çağrıda bulunarak, "Tribünleri doldurun ve pehlivanları yanlız bırakmayın. Çünkü onlar sizin desteklerinizle coşacaklar." dedi.