Trabzonspor maçının ardından karşılıklı anlaşmaya vararak Sivasspor ile yollarını ayıran teknik direktör Sergen Yalçın, takımın başında son antrenmanına çıkarak futbolcularla vedalaştı. Sergen Yalçın, dünyanın en iyi teknik direktörlerinin yeri geldiği zaman görevi bırakmak zorunda kaldığına işaret ederek, "Doğru zamanda doğru kararı verdiğimizi düşünüyoruz." dedi.

Sivasspor’un önümüzdeki hafta oynayacağı Bursaspor maçı hazırlıklarına başlayan takımının başında son antrenmanına çıkan Yalçın, futbolcular ile vedalaştı.

Hem kendilerine hem de Medicana Sivasspor´a zarar vermemek adına doğru zamanda görevi bıraktıklarını söyleyen Sergen Yalçın, "Bir enerji değişikliğinin daha faydalı olacağını ve yeni gelecek hocanın önünde uzun bir kredinin olması açısından görevi bırakmanın çok doğru olduğunu düşünüyorum." dedi.

Sivasspor hakkında temennilerde bulunan Yalçın, "Sivasspor hak ettiği sonuçları alıp, bu sıkıntılı bölgeden yukarı çıkacaktır. Hem oyuncu olarak, hem kulüp olarak hem de camia olarak yukarıları hak eden bir kulüp. İnşallah en kısa zamanda hak ettiği başarıyı yakalar." diye konuştu.

Bu sezon yolunda gitmeyenin maç skorları olduğunu belirten genç teknik adam, futbolun doğal olarak sonuç oyunu olduğuna, son oynadıkları Trabzonspor maçının istatistiklerine bakıldığında da galibiyeti kendilerinin hakettiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

Son oynadığımız Trabzonspor maçına da bakarsanız ve bizim bu sezonki 9 maçlık etapta bir futbol şanssızlığına uğradığımızı söylemek çok normal olur. 9 maçın 6´sını belki çok rahat kazanabilirdik. Çünkü oyun anlamında rakiplerden çok üstün oynadık ama dediğim gibi futbol şanssızlığı. O toplar içeri girmediği zaman maalesef bu tür şeyleri yaşıyoruz. Ben teknik direktörlük yapıyorum. Bu işin bir parçası."

"DÜNYANIN EN İYİ HOCALARI DA BIRAKABİLİYOR"

Sergen Yalçın, dünyanın en iyi teknik direktörlerinin yeri geldiği zaman görevi bırakmak zorunda kaldığına da işaret ederek, "Doğru zamanda doğru kararı verdiğimizi düşünüyoruz. İnşallah Sivasspor bizden sonra çok başarılı yerlere gelir. Başka zamanda, başka bir sene, başka şartlarda tekrar birlikte oluruz." ifadesini kullandı.

Antrenman öncesi futbolcularla bir süre toplantı yapan Yalçın'ın futbolculara neler söylediğinin sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

"Oyunculara şunu söyledim; bu sürecin her zaman olduğunu, oyuncu gruplarının teknik direktör değişimine her zaman alışık olduğunu, iyi bir takım olduğumuzu, hiçbir zaman mücadeleyi bırakmamaları gerektiğini, Sivasspor'un gerçek yerinin burası olmadığını, ligde uzun bir süreç olduğunu, telafi edecek çok zaman olduğunu ve bu oyuncu grubunun bunu başarabilecek yetenekte olduğunu söyledim."

Teknik direktör Sergen Yalçın, son olarak ekip olarak yorulduklarını ve bir süre dinleneceklerini de sözlerine ekledi. Antrenmanı Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri de takip etti.