Medicana Sivasspor’un en istikrarlı isimlerinden biri olan İbrahim Öztürk, "Geçtiğimiz sezon zor bir dönemden geçtik, bu sene daha iyisini yapmamız gerekiyor. Şampiyonluğa oynadığı zaman kıl payı kaçırdığı sezonu iyi hatırlıyoruz. Birbirimize inanıp güvendiğimiz zaman neden olmasın." dedi.

Sağlık kontrolünden geçen Medicana Sivasspor’un başarılı defans oyuncusu İbrahim Öztürk, geçen sezon sıkıntılar yaşadıklarını ve yeni sezonda ders alarak büyük hedeflere koşmaları gerektiğini dile getirdi.

34 yaşındaki Öztürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu. İbrahim Öztürk, yeni sezon öncesi sakatsız, kazasız, belasız hayırlı bir sezon dileyerek, şöyle devam etti:

"Geçen sezon belli sıkıntılar yaşadık. İnşallah geçen sezon büyük bir ders olur, çünkü öyle zor bir durum yaşamak kolay olmuyor. Maçlara çıktığımız zaman biz o zorlukları fazlasıyla yaşadık. Bulunduğumuz konum bize yakışmıyordu ama o baskı stres futbol oynarken sadece skora endeksli oluyordu. İnşallah bu sefer işi başından sıkı tutup sonuna kadar gitmemiz lazım. Çünkü Anadolu’nun en köklü takımların birini temsil etmemiz gerekiyor. Bunun içinde en iyi mücadeleyi başından itibaren vermemiz şart. Ligde ilk haftalar rakiplerin değişmesi, sistemin değişmesi nedeniyle gerçekten kolay değildir. Bunlar kolay olmaz ama neticede iyi başlamak neticede iyi gitmesini sağlar. Bizde bunun için mücadele edeceğiz."

"CAMİAYLA BÜTÜNLEŞİRSEK HEDEFİ YÜKSELTİRİZ"

Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın vereceği program dahilinde antrenmanlara başlayacaklarını kaydeden Öztürk, "İnşallah iyi bir şekilde başlayarak sezonun ilk maçıyla birlikte gerçek kimliğimizi sahaya yansıtıp, Sivasspor’a yakışır şekilde mücadele etmek istiyoruz. Hedef olarak geçtiğimiz sezonki hedefin tam tersine oynamamız gerekiyor. O da bizim için ilk beş ve Avrupa hedefidir. İnşallah bunu gerçekleştirecek gücümüz olduğuna da inanıyorum. Taraftarla ve camiayla bütün olarak birçok şeyi başarabiliriz." şeklinde konuştu.

Taraftarlara da seslenen Başarılı defans oyuncusu, camia olarak bütün olunduğu zaman hedeflerin yükselebileceğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz sezon zor bir dönemden geçtik ama yine de onların desteğini gördük. Bu sene daha iyisini yapmamız gerekiyor, daha iyi hedefler bekleniyor bizden. Hep birlikte olduğumuz zaman neden farklı hedefler olmasın. Çünkü daha öncesinden yaşamış bir takım. Şampiyonluğa oynadığı zaman kıl payı kaçırdığı sezon da iyi hatırlıyoruz. Birbirimize inanıp güvendiğimiz zaman neden olmasın. Lige baktığımız zaman 34 haftalık uzun bir maraton var. Aynı zamanda Türkiye kupası var, Hepsi bizim için bir hedef. Hedeflere ulaşmamız içinde bir bütün olmamız gerekiyor. Bu bütünlüğü sağladığımız zamanda hedeflere ulaşırız inşallah."