Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Galatasaraylı Yekta Kurtuluş ile her konuda anlaştıklarını söyledi. Galatasaray ile ligin ilk haftasında oynayacak olan Sivasspor, Yekta’nın kulübüyle sözleşmesini feshetmesini bekliyor.

Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Galatasaray maçı öncesi basın mensupları ile yemekte bir araya geldi. Sivasspor tesislerinde düzenlenen yemekte konuşan Mecnun Otyakmaz, maçtan arzu ettikleri bir sonuçla ayrılmayı istediklerini söyledi.

Galatasaray ile oynayacakları maça değinen Otyakmaz, “Hazır oturmuş bir takımla oynayacağız. Geçtiğimiz yıllarda bir maç yapıp 2-1 kazanmıştık, şimdi bunu tekrarlamak istiyoruz. Açılış karşılaşmalarında henüz Galatasaray’ın tam oturmadığını düşündüğümüz anda inşallah arzu ettiğimiz sonuçla bu maçı sonlandırırız.” dedi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI
Başkan Otyakmaz, transferde ince eleyip sık dokudukları için ligin başlamasına rağmen transferi hala sonuçlandıramadıklarını belirterek, “Bu futbolcularla bu sezonun bitmeyeceğini biliyoruz. Yapacağımız 3-4 takviye ile transferi kapatmayı düşünüyoruz. İsmini vermek istemediği bir orta saha oyuncusunun bugün itibariyle kulübünün izniyle bir Sivas’a geldiğini kaydeden Otyakmaz, Kulübüyle de anlaştığımız takdirde renklerimize katacağız. Bununla birlikte bir santrafor ile anlaştık. Kulübüyle olan problemlerinin çözülmesini bekliyoruz. Hafta içi inşallah bu problemler çözülür ve kulübümüze katılır.” diye konuştu.

“YEKTA İLE ANLAŞTIK”

Galatasaraylı Yekta Kurtuluş ile anlaştıklarını açıklayan Otyakmaz, “Herkesin bildiği gibi Galatasaray’ın izniyle Yekta Kurtuluş ile bir görüşme yaptık ve aramızda anlaştık. Sanıyorum Galatasaray maçı sonrası kulübüyle yapacakları görüşme sonrası karşılıklı sözleşmelerini feshedip Sivasspor’un renklerine katacağız.” şeklinde konuştu.

“AATIF’I İYİKİ VERMEMİŞİZ”

Aatıf Chahechouhe için transferin ilk başladığı dönemlerde iyi bir teklif gelirse gidebileceğini söylediklerini hatırlatan Başkan Mecnun Otyakmaz, şöyle konuştu: “O dönem Galatasaray’dan Cüneyt Tanman’dan bir teklif geldi ancak yönetimle yaşadıkları sorun çözüldükten sonra yeniden arayacağını söyledi ancak bir gelişme sağlanamadı. Bugün düşündüğümde iyi ki transfer gerçekleşmemiş, transferin zor yapıldığı bir dönemde Aatıf gibi bir oyuncuyu tekrar Sivasspor’a kazandırmak bize pahalıya patlayabilirdi. Takımda olmasından dolayı memnunum.”

“OLYMPİAKOS İLE ANLAŞTIK”

Da Costa ile ilgili de konuşan Otyakmaz, Olympiakos ile anlaştıklarını dile getirerek, “Geçtiğimiz dönemlerde de alış verişler yaptığımız Olympiakos bir teklifte bulundu. Kendisi de gitmek istediğini söyledikten sonra, böyle olunca bir oyuncu tutmak kulüp açısından verimli olmayacaktı. Biz Olympiakos ile anlaştık. Şuan Da Costa ile Olympiakos görüşüyor. Kendi aralarındaki sorunları çözdükleri takdirde bu transfer gerçekleşebilir.” açıklamasını yaptı.

“KASIM’DA TESLİM ETME DURUMLARI VAR”

Mecnun Otyakmaz yeni stadyum inşaatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Stadyumun kaba inşaatı daha hızlı yapıldığını söyleyebilirim. Artık ayrıntılara inildi ve dışarıdan çok fazla gözükmüyor gelişmeler. Ama yine de şu anda teslim süresini geçmiş durumda. Bu yılın sonuna kadar ancak hazırlanabileceğini düşünüyorum. Kış mevsiminde stadı teslim almayı arzu etmeyiz çünkü kış günü önemli eksikliklerle karşılaşılabiliriz. Kasım’da teslim etme durumları var. Eğer öyle bir şey olursa belki ikinci yarıyı stadımızda oynarız diye düşünüyorum."