Süper Lig’e Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde iddialı bir giriş yapmak isteyen Medicana Sivasspor, ilk 7 hafta sonunda henüz galibiyetle tanışamazken, 6 maçta ise eşitliği bozamayarak adeta beraberliğe abone oldu.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun iddialı ekiplerinden biri olarak gösterilen ve sezon başında kendine Avrupa hedefi koyan kırmızı beyazlı takım bu sezon oynadığı 7 maçta topladığı 6 puan ile 15. sırada yer alarak düşme hattının üstende yer alıyor. Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, geçen sezonun 29. haftasında Kayseri Erciyesspor maçından bu yana oynadığı 12 lig maçında galibiyet yüzü göremeyen Medicana Sivasspor, geçen sezon yine Sergen Yalçın ile ilk yedi haftada 1 galibiyet 2 beraberlik 4 yenilgi ile 17. sırada yer almıştı. Sivasspor’da bu sezon tek teselli, takımın şuana kadar 1 maç dışında yenilgi yüzü görmemesi oldu.

Eylül ayında iki bini aşkın gazete ile derginin spor sayfalarında yapılan aynı araştırmada, Medicana Sivasspor, ulusal ve yerel basında 2 bin 696 haber ile yer alırken, kırmızı beyazların teknik direktörü Sergen Yalçın’ın 270 haberde isminin geçtiği tespit edildi.

Medicana Sivasspor’a Yunanistan Ligi Gol Kralı ünvanı ile gelen ancak henüz gol atma başarısı gösteremeyen forvet Jeronimo Barrales, 181 haberle en çok konuşulan oyuncu olurken, kırmızı beyazlılar’ın attığı 17 golle Süper Ligi 2013-2014 sezonunda gol kralı olarak tamamlayan başarılı oyuncusu Aatif Chahechouhe’nun ise 150 haberle gündeme geldiği belirlendi. Sivasspor’da Cicinho, Emestas Setkus ve Erkan Kaş’ın da 100’den fazla haberle basında yer aldığı saptandı.