Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile oynanan maçta dizine darbe alan ve ilk yarıda zorunlu olarak oyundan çıkan Medicana Sivassporlu Ziya Erdal’ın 2 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Hastanede kontrolleri yapılan oyuncunun sağ dizinde yırtık tespit edilirken dış yan bağlarının da zedelendiği kaydedildi.

Sakatlanarak sezonu kapatan Eneramo ve İbrahim Toraman ve Da Costa uzun zamandır sakatlığı nedeniyle oynayamıyor. Kayseri-Medicana Sivasspor maçının ilk dakikalarında sağ dizine darbe alan Ziya Erdal, sakatlandı. Darbe sonucu sağ dizi üzerine düşen oyuncunun dizi esneyerek sağ dizi dış yan bağda zedelenme meydana geldi.

Maç sonrasında Medicana Sivas Hastanesi’nde MR'ı çekilen ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Turan Taş tarafından muayene edilen Ziya Erdal’ın muayene ve MR tetkiki sonucunda sağ dizinde medial menisküste parsiyel yırtık oluştuğu, dış yan bağda ise zedelenme olduğu tespit edildi. Opr. Dr. Turan Taş tarafından koyulan teşhis sonucunda 2 hafta sahalardan uzak kalmasına karar verilen Ziya Erdal’ın kesin durumunun kontroller neticesinde belli olacağı bildirildi. Sahalardan 2 hafta boyunca uzak kalacak olan Ziya Erdal’ın 10 gün sonra tekrar muayene ve tetkikleri yapılarak, sağlık durumunun seyrine göre ameliyat olup olmayacağına karar verilmesi planlanıyor.