Sivas’ta hastane açan Medicana Sağlık Grubu, Sivasspor’a da isim sponsoru oldu. Sivasspor bundan böyle artık Medicana Sivasspor olarak anılacak. Yarın ki Trabzonspor maçına da Medicana Sivasspor olarak çıkacak.

Sivasspor Kulübü tesislerinde gerçekleşen törenle Sivasspor’un adını Medicana Sivasspor yapan anlaşma imzalandı. 1.5 yıllığına yapılan anlaşmanın mali boyutu ise açıklanmadı.

Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, törende yaptığı konuşmada, Sivasspor olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "İsminin önüne bir markayla birliktelik yaşıyor.Bu yüzden Medicana ailesine teşekkür ediyorum. Futbolun son dönemde maalesef yıldızının söndüğü bir ortamda bazı ulusal firmaların hatta dünya markası firmaların futboldan çıktığı bir ortamda Sivasspor’un ve Medicana ailesinin bu işbirliği çok manidar olduğunu düşünüyorum. İnşallah diğer kulüplerimize ve firmalarımıza örnek olur diye ümit ediyorum. Bu yüzden hassasiyetlerinden dolayı Medicana Hastanesi ailesine Sivasspor Kulüp Başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Taraftarımıza ve futbol ailemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Medicana Hastaneleri Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt ise Sivas’ta yıllardır yatırım yapmak istediklerini belirterek, Sivas’ta gönüllerdeki takıma da katkı sunacaklarını anlatarak, şöyle devam etti: "Sivas bizim önceden beri sevdiğimiz ve takip ettiğimiz şehirlerden bir tanesiydi. Yıllarca Sivas’a yatırım yapmak istiyorduk. Sivaslıların ve bizlerin gönüllerinde Sivasspor var. Bizde Sivas’a geldiğimizde Sivasspor’a nasıl katkıda bulunabiliriz diye konuştuk. Bizim teklifimizi kabul ettiler. Bundan böyle Sivas için elimizden ne geliyorsa katkımızı devam ettireceğiz. Sivasspor inşallah ikinci yarıda da ilk yarıda ki şansızlıklarını atarak hak ettiği yeri bulacaktır. Bizimde hep gurur duyduğumuz Sivasspor olarak yoluna devam edecektir."

Anlaşmayla ilgili bir rakam vermekten kaçınan Bozkurt, "Sivasspor’a sağlık alanında hizmet etmeye her zaman varız. Futbolcuların sağlık kontrollerini mutlaka yaparız. Şuan için 1.5 yıllık bir anlaşmamız var. Sivasspor kurumsal bir Kulüp oldu. Türkiye’de çok iyi yönetilen nadir kulüplerden bir tanesi. Sivaspor’un bize ne zaman ihtiyacı olursa biz burada olacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sivasspor ile Medicana arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Başkan Mecnun Otyakmaz ile Hüseyin Bozkurt, Sivasspor’u Medicana Sivasspor yapan anlaşmayı imzaladı. Başkan Otyakmaz, Hüseyin bozkurt'a Sivasspor forması hediye etti.