Süper Lig’de son sıralarda bulunan Eskişehirspor ile aynı puanda bulunan Medicana Sivasspor mücadelesinde üç puanı elde eden taraf Medicana Sivasspor oldu. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadelede ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Eskişehirspor, Medicana Sivasspor'un, ikinci yarıda Aatıf Chahechouhe (2) ve Jonh Utaka'nın attığı gollerine engel olamadı ve 3-1 mağlup oldu.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, "Benim için büyük bir hayal kırıklığı, ikinci yarı boyunca göstermiş olduğumuz performanstan dolayı. Soyunma odasında konuşmuştuk bu konu üzerinde karşı takıma kontratak izni vermeyeceğiz diye konuşmuştuk. İkinci yarıda atılan goller bize karşı kontradan oluştu. Daha doğrusu biz kendimiz bu gollere izin verdik. Bu çok ağır mağlubiyet oldu. Gelecek haftaki Kayseri Erciyesspor maçına da çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Böyle hataların tekrarlanmaması için gayret göstermemiz lazım." dedi.

Medicana Sivasspor cephesinde ise teknik direktör Sergen Yalçın’ın cezası nedeniyle karşılaşmada takımın başında olan Yardımcı Antrenör Tamer Tuna, yaptığı açıklamada kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Eskişehirspor deplasmanının zorluğuna dikkat çeken Tamer Tuna, yaptığı açıklamada, "Kazanmak güzel, çünkü altlarla sürekli aramızı açmak istiyorduk. Üç puanı buradan alarak ayrılıyoruz. Mutluyuz, önümüzdeki haftalarda ligdeki sıralamalarda düşme hattında üstte çıkarak, önümüzdeki maçlarda galip gelmek istiyoruz." diye konuştu.