Samsun'da 2011 yılında uygulanmaya başlanan ‘Kadın Dostu Kentler Projesi’ kapsamında çalışmalarını sürdüren proje ekibi, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir’i makamında ziyaret etti.

Aralarında El Veren İnsanlar Derneği (ELVİNDER) Başkanı Yeşim Gürsoy, Karadeniz İlleri Kadın Platformu Atakum Derneği Başkanı Yasemin Zeren, Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, Samsun Büyükşehir Belediyesi Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Fatma Begüm Doğan’ın da bulunduğu heyet, şehrin olanaklarının kadınların erkeklerle eşit olarak yararlanacağı şekilde güçlendirilmesi; ilde yaşayan kadın ve erkeklerin eğitim, istihdam, ulaşım, sağlık gibi temel insan haklarının temel bileşenlerine eşit erişiminin sağlanması konularını değerlendirdi.

Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ülkede son zamanlarda daha da artan kadına karşı şiddet olayları ve kadın haklarının ihlali konularının önemli bir sayıya ulaştığını belirtti. Kadına toplumda ailede hak ettiği yeri ve imkanları sağlama konusunda, projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Rektör Bekdemir, “Başarı üniversitesi eğitime başladığı ilk günden itibaren kreş imkanı bulunmakta. Böylelikle kurumda çalışan annelerin daha huzurlu çalışma imkânı sağlanmaktadır.” dedi.

Görüşmede, Başarı Üniversitesi'nde bir kreşin olmasının verimlilik ve iş huzuru açısından öneminin yanında, akademisyen ve idari personel annelerin kariyerlerinin gelişimi aşamasında çocuk bakımı sebebiyle dezavantajlı duruma düşmelerinin önlendiği değerlendirildi.