Beşiktaş Teknik direktörü Slaven Bilic iki farklı kazandıkları Gençlerbirliği maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Bilic, “Ligin en zor deplasmanlardan birine galibiyetle başlamak çok daha önemlidir. İlk yarıda, ev sahibi Gençlerbirliği’ne çok fazla pozisyon vermedik, biz daha üstündük.” dedi.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, Gençlerbirliği’ni 2-0’la geçti. Maç sonrası basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Bilic galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Hem lige hem ligin 2. yarısına başlamanın her zaman çok önemli olduğunu söyleyen Bilic, “Ligin en zor deplasmanlardan birine galibiyetle başlamak çok daha önemlidir. İlk yarıda, ev sahibi Gençlerbirliği’ne çok fazla pozisyon vermedik, biz daha üstündük. Devre arasında futbolcularımıza ‘çok fazla pozisyon vermeyin’ dedik. 2. Yarıda daha üstündük. Biz çok daha üstündük. Sihirli bir ana ihtiyacımız vardı. Demba Ba’nın golünden sonra oyun koptu. Onun ardından ikinci gol geldi. Hak ederek üç puanı aldık.” ifadelerini kullandı.

“KULÜBEDE OTURMAYI TERCİH EDERİM”

Kulübede oturmayı tercih edeceğini ama oyuncularının oradaki varlığına ihtiyacı olduğunu ifade eden Bilic şunları söyledi: “Hayatta her şeyin eksikleri ve artıları var. Sürekli olarak orada olmayı 4. Hakeme bu kadar yakın olmak tehlikeli de olabilir. Ama ben her zaman hakemlere saygılı davranıyorum. Benim orada olmamın oyuncularımıza ve oyunumuza katkıları var ama inanın ben de kulübede oturmayı tercih ederdim. Benim açımdan tehlikeli ama oyun açsından faydalı bir durum. Bunun oyunculara çok faydası var. Çok da tercih edilen bir davranış değil; çünkü sürekli radardayım. Ama böylesi çok daha faydalı.”

“GENELLİKLE OYUNLAR İLK YARI DENGELİ GEÇİYOR”

Beşiktaş’ın ilk yarıda farklı ikinci yarıda farklı oynamasıyla ilgili olarak Bilic, “Biz maçların ilk ve ikinci yarılarına aynı yaklaşımla yaklaşıyoruz. Ama hem Türkiye’de hem de Avrupa’da maçlar izliyoruz. Genellikle ilk yarıda oyunlar daha dengeli geçiyor. Takımlar ilk yarı daha direnç gösteriyor. Gençlerbirliği de bu maçta daha dirençli durdular ama ikinci yarı maçta kırılma yaşandı.” dedi.

“YÜKSEK HEDEFLERİ OLAN KULÜPLERDE YAPMAK ZOR”

Gençlerbirliği’nin 6 alt yapı oyuncu oynatmasına karşın Beşiktaş’ta alt yapıdan sadece Atınç Nukan’ın kadroda olmasını değerlendiren Bilic, şöyle devam etti: “Gençlerbirliği’nin yaptığı taktir edilmesi gereken bir iş. Bugün Stancu, Tomic oynasaydı alt yapıdan oynayacak oyuncu sayısı azalacaktı. Bunu sıralamada 5.’lik ve 15.’lik arasında olan takımlarda yapmak daha kolay. Bunu yüksek hedefleri olan takımlarda yapmak daha zor. Beşiktaş her sezon şampiyonluk kovalayan bir takım. Hem şampiyonluk kovalamak hem de genç oyunculara çok fazla yer verme çok kolay değil. Kaliteli genç oyuncularımız var. Oğuz Aksoy, Atınç Nukan, Furkan gibi oyunculara şans veriyoruz. Ama Beşiktaş gibi kazanma baskısının yüksek olduğu bir takımda bu futbolcuları 10 maç üst üste oynatmak kolay değil.

"OYUNCU ÜMRANİYE’YE GELENE KADAR"

Çok sık rastlanan bir durum Türkiye’de. Transferle ilgili farklı aşamalar oldu. Tolgay’ın bizimle anlaşması söz konusuydu. Sonra Trabzonspor devreye girdi. Sonra Tolgay sonra ibre tekrar bize döndü. Oyuncu Ümraniye’ye gelene kadar da beklemek lazım. Kaliteli bir Türk oyuncu geldi. Kadro derinliğimizi yükseltmek açısından önemli. En büyük transferimiz yavaş yavaş geri dönen Mustafa Pektemek olacak."