Medicana Sivasspor’u 1-0 yenen Beşiktaş’ta Teknik Direktör Slaven Bilic, "Bugün oyunun belirli bölümlerinde gerçekten şanslıydık, çok iyi bir savunma yaparak çok önemli bir galibiyet aldık. Sezonun bu periyodunda hayati olarak nitelendirilebilecek bir galibiyet bu." dedi.

Teknik Direktör Slaven Bilic, maç sonrası yaptığı açıklamada, Çok önemli bir galibiyet alarak dev bir adım attıklarını belirterek, "Maçtan önce karşılaşmanın zor geçeceğini biliyorduk. Sezon başındaki planlamada da burayı her zaman zor bir deplasman olarak kabul ediyorduk. Sivasspor iyi bir takım ve çok büyük bir taraftar desteği var. Taraftarlar bugün olduğu gibi hakem üzerinde ciddi bir baskı kurabiliyor. Bence hakem bugün iyi bir yönetim gösterdi." dedi.

Bu galibiyetin sezonun bu döneminde büyük bir önem taşıdığını da belirten Bilic, "İlk yarıda iyiydik, Sivasspor savunmasını geride kurdu, topu tamamıyla bize bıraktı ve bizim hatalarımızı beklediler. Sivasspor özellikle uzun toplarla Batuhan’ı kullanarak tehlikeli olmaya çalıştı, konta atakları beklediler. Çoğunlukla da duran toplarla tehlikeli olmaya çalıştılar. Bizim oyunlarda en önemli unsurlardan biri Sivasspor’un bazen oldukça önde olan savunma hattının arkasına uzun toplar göndererek pozisyon bulmaktı, golü de tam da böyle attık. Atiba çok iyi bir koşu yaptı ve o koşu bize golü getirdi." diye konuştu.

"İKİNCİ YARI SİVASSPOR ÜSTÜN OYNADI"

Sivasspor’un ikinci yarıda çok ciddi bir baskı kurduğunu anlatan Beşiktaş’ın Hırvat çalıştırıcısı, "Üstün olan taraf Sivasspor’du. Orta alan ve ceza sahası dışından attıkları şutlarla bazı fırsatlar yakaladılar. Biz çok iyi bir savunma yaptık. Doğrusunu söylemek gerekirse bazı pozisyonlarda golü yemediğimiz içinde şanslıydık." diyerek, şunları söyledi:

"Oyunun son bölümünde Demba Ba, Kerim ve Olcay ile oyunu bitirecek fırsatlar yakaladık fakat bunları değerlendiremedik. Bende bugün Sivasspor Teknik direktörü ya da oyuncu olsam ve böyle bir sonuçla karşı karşıya kalsam doğrusunu söylemek gerekirse hayal kırıklığına uğrardım. Ama futbol bu geçen sezon buradaki maçta biz çok daha iyi olan taraftık ama maçı 3-0 kaybetmiştik. Bugün oyunun belirli bölümlerinde gerçekten şanslıydık, çok iyi bir savunma yaparak çok önemli bir galibiyet aldık. Sezonun bu periyodunda hayati olarak nitelendirilebilecek bir galibiyet aldık."

"İYİ BİR PERFORMANS ORTAYA KOYAMADIK"

Akşam oynanacak Fenerbahçe ve Galatasaray arasında zorlu derbinin takımın performansında bir düşüşe mi neden olduğu şeklindeki bir soru üzerine ise Bilic, "Düşüş olduğuna katılmıyorum, yoğun bir maç trafiğinden geçtik ve bu devam ediyor." diyerek şöyle devam etti:

"Eskişehir, Balıkesir ve bugünkü maçların arasında Liverpool’a karşı maçlar oynadık. Rövanş maçında 120 dakika çok üst düzey bir futbol oynadık. Şunu da söylemek lazım bugün tabi ki en üst düzey performansımızı ortaya koymadık. Balıkesir maçında da onlar puan almayı hak etti, biz de biraz şansızdık. Bazen de biraz şanslı olursunuz bugün bizim olduğumuz gibi.

Bugün ofansif oyuncularımız yeteri kadar üretken olamadı ve oyuna katkı yapamadı. Olcay dışında çünkü Olcay, çok büyük bir mücadele verdi. Pas ritmimiz çok düşüktü, çimin uzunluğunun da bir etkisi olabilir. Şunu da unutmayalım iyi bir rakibe karşı oynadık. Buradaki performansa övgüler de düzecek değilim endişeli de değilim. Hafta arasını maç yapmadan geçtik. Dinlendikten sonra iyi antrenmanlar yaptık. Sivasspor deplasmanı buraya gelenler her takım için gerçekten zor bir deplasman. O yüzden burada galibiyet almak gerçekten çok önemli. Derbi ile ilgili sonucu hep birlikte göreceğiz."

Necip Uysal’ın performansı ile ilgili olarak ta her oyuncudan üst düzey performans beklenemeyeceğine ve nadiren standardın altına düşen bir oyuncu olduğuna işaret eden teknik direktör Bilic, "Gerçekten yüksek kaliteli oyuncu ve bugün çok iyi bir performans ortaya koydu." dedi.

"FORVETLERİMİZ İYİ OYNAMADI"

Maçın ikinci yarısında ki performansı da değerlendiren Bilic, "Sivasspor oyuncu kalitesi yüksek bir takım. İlk yarıda Sivasspor öne geçse ve devre arasına öyle gitse ve geçen sezonki gibi olsa bambaşka bir senaryoyla karşı karşıya kalabilirdik. Biz öne geçtik, Sivasspor mutlaka baskı kuracaktı. Bunu engelleyemezsiniz ama o baskıdan çıktıktan sonra orta saha da oyunun merkezinde bulduğunuz topları daha iyi kullanabilirsiniz." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok iyi savunduk ama orta sahada yakaladığımız fırsatları gerektiği gibi kullanamadık. Oyuncuları kesinlikle ayırmak istemiyorum ama şunu da dile getirmekte fayda var, önde oynayan oyuncularımız yeteri kadar iyi bir performans ortaya koyamadılar. Bizim rahat bir şekilde kazanabilmemiz için bu sezon bir kez olduğu gibi onların daha iyi oynamalarına ihtiyaç var, onlar daha iyi oynasalardı, bugün buradaki iş çok daha kolay olacaktı. Sivasspor biz geriye çekildikçe çok daha fazla topa sahip oldu ve daha geniş alanlar bularak daha çok atak yaptılar. Bu baskıya karşı çok iyi savunduk, buda galibiyeti getirdi, oyunun belli bölümlerinde şans bizden yanaydı."