Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic sezon sonunda şampiyon olamadıkları takdirde bunun hesabını yönetime vermeye hazır olduğunu söyledi.

Bu sabah yapılan antrenman sonrasında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde kulübü takip eden gazetecilerle bir sohbet toplantısı gerçekleştiren tecrübeli hoca gündeme ilşkin sorulara cevap verdi.

İlk olarak bu hafta ligde oynayacakları Kasımpaşa'nın teknik sorumlusu olan Önder Özen'in sorulmasına cevap veren Bilic, "Ona iyi şanslar diliyorum. Takımlar yeni teknik direktörleri geldiğinde daha dirençli olur fakat bana göre bu maçta fazla fark olmayacak. Beni endişelendiren bir durum yok." diye konuştu.

Ligde 8 haftanın kaldığını belirten Hırvat hoca, "Önümüzde 24 puan var. Bizim planımız maç maç kazanmak. Hiçbir takımın 6 puan kaybetme lüksü yok. 2009'dan beri belli oranda Beşiktaş bu dönemlerde düşüş yaşamış. Bunun nedenini bilmiyorum ama biz sonuna kadar yarışın içinde olacağız." dedi.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray maçına kadar yarış devam eder mi sorusuna da tecrübeli çalıştırıcı, "Umuyorum inanıyorum." cevabını verirken şampiyon olamadıkları halinde ise yönetime bunun hesabını verebileceğini söyledi.

Kendisi hakkında medyada çıkan haberlerin sorulmasına da cevap veren Slaven Bilic, "Bu yazılanlar beni hiç ilgilendirmiyor. Bunlar işimizin bir parçası. Biz iyi bir sezon geçirdik. İyi işler çıkarıyoruz. Beşiktaş herşeyin üzerindedir. Bizler kulübe hizmet veren kişileriz ve ben de kulübüme hizmet etmeye devam ediyorum." dedi.

Türkiye'ye çalışmaya gelmemiş olsaydı, 26. hafta Fenerbahçe saldırısı olduktan sonra Türkiye'ye gelir miydi? sorusuna Hırvat teknik adam, "Asla böyle bir tereddütüm olmazdı. Buraya geldiğim için asla pişman değilim. Beşiktaş çok büyük bir camia." cevabını verdi.

Geçen sezon belli sıkıntıları transfer döneminde yaşadıklarını belirten Bilic, "Neredeyse 50 maç oynamışız. Belli oyuncularımız doğal olarak sakatlıklar yaşayabiliyor. Ama şu an çok şükür ki tam kadro şekilde çalışabiliyoruz. Bazen istediğiniz transferleri yapamazsınız. Onun için bir çok şartların gerçekleşmesi lazımdır. Geçen sene de belki tam istediklerimizi yapamadık fakat şu an elimizdeki oyuncu grubu yeterli bir kadro." diye konuştu.

Demba Ba'nın son haftalarda yaşadığı performans sıkıntısının sorulması ve Atiba'nın takımda kalıp kalmayacağının sorulmasına ise Bilic, "Demba Ba gerçekten kaliteli bir oyuncu. Bazı oyuncular belli dönemlerde düşüş yaşayabilir. Messi, Ronaldo'yu dışarda bırakırsak bu düşüş herkese oluyor ve takımı etkiliyor. Biz Demba Ba'ya yardımcı oluyoruz. Onun da bize yardımcı olması lazım. Onun katkısı olmadan kesinlikle bir takım değiliz. Öncelikle Atiba'yı tebrik ediyorum bir oğlu oldu. Kendisi takımın anahtarlarından birisi. Biz onu seviyoruz. Onun burada kalmasını ben ve takım arkadaşları çok istiyor. O da takımda kalmayı çok istiyor. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur." cevabını verdi.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Süper Lig'de bulunan futbol takımlarının kaptanlarıyla bir araya gelmesi sorusuna da cevap veren Slaven Bilic, "Burada niyet çok güzel. Futbolu seven hükümet ve devlet iyidir. Emre'nin de sporun çözüm önerilerine katkıda bulunmaya hakkı vardır." dedi.