Galatasaray'ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, Başkan Özbek'in, 'Sneijder 2018 sonrası yönetimde yer almak istiyor.' demesi üzerine "Futbolu Galatasaray'da bırakmak isterim. 2018 sonrası futbolu bırakırsam hocalık yapmak istiyorum ama. İnşallah 2018 sonrası burada olurum." dedi.

"FUTBOLU GALATASARAY'DA BIRAKMAK İSTERİM"

Wesley Sneijder, Türk Telekom Arena Stadı'nda 2018'e kadar uzatılan sözleşmesini imzaladı. İmza sonrası gündeme dair açıklamalarda bulunan Sneijder, "2018 yılında 34 yaşında oluyorum. Belki o yaş futbolu bırakma yaşı olabilir. Futbolu Galatasaray’da bırakmak isterim ama şu anda öyle bir düşüncem yok. Son iki sezona baktığınızda bütün maçlarda oynayan bir Sneijder vardı. Şu anda kendimi fit hissediyorum. Öyle bir durum olursa futbolu Galatasaray'da bırakırım." dedi.

İmzanın gecikmesi hakkında ise Sneijder, "İstikrar bir futbolcu için çok önemli. Kariyerimize bakıldığımda Ajax ve Galatasaray’da burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu düşüncelere sahip olduğum için kontratı yeniliyorum. Yeni ailemi İstanbul’da kuruyorum. İmzanın gecikmesi kesinlikle hislerle ilgili. Kimsenin aklına para gelmesin. Başkan ve yönetim bana güveni verdiler. Bana para ikinci plandaydı. Bugünü beklemekte önemli sebep yeniden lider olduk. Kulüpteki herkesin bu imzadan dolayı mutlu olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

2016 Avrupa Şampiyonası grupları hakkında da Sneijder, "İki maçtan iki galibiyet almamız lazım. Sizlere 4 puan yetiyor. Çok zor bir maç. Kesinlikle iki maçı da kazanmak istiyoruz. İki maçı kazanırsak sizin için iyi olmayacak ama kazanmak istiyoruz." yorumunda bulundu.

"İNŞALLAH 2018 YILINDAN SONRA BURADA OLURUM"

Futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray'da görev alıp almayacağı yönünde sorulan sorulara ise Holandalı futbolcu, "Öncelikle 2018 yılına kadar odaklanmak gerekiyor. Başkanımızla konuşmalarımız geçti. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. İnşallah 2018 yılından sonra da burada olurum. Kim bilir 2018 yılından sonra futbolcu olarak da kalabilirim. Eğer futbolu bırakırsam hocalık yapmak isterim. Kendimde o potansiyeli görüyorum. Bir gün Galatasaray'a hoca olursam yardımcım Mert (Galatasaray tercümanı) olacak." cevabını verdi.

Açıklamaların ardından Sneijder ile Başkan Dursun Özbek, Sneijder’in üzerinde 2018 yazılı forması ile basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra ikili formayı imzaladı.