Samsunspor'a verilen 3 puan silme cezasının ardından taraftar grupları yüryüş yaparak, siyasiler ise imza kampanyası başlatarak Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) protesto etti.

TFF tarafından 2001 yılından kalma bir futbolcunun alacağı ile ilgili Samsunspor'a verdiği 3 puan silme cezası, Samsunluları sokağa döktü. Çiftlik Caddesi'ndeki Şehir Kulübü önünde toplanan taraftar grupları ve vatandaşlar buradan solgan atarak TFF Samsun Bölge Müdürlüğü bürosuna kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından taraftarlar, yanlarında getirdikleri siyah çelengi TFF binası önüne bıraktı. Kendilerini yalnız bırakan siyasetçilere ve TFF başkanına yönelik istifa sloganları atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CHP Samsun milletvekili adayı Hayati Tekin ise partililerle birlikte İstiklal Caddesi üzerinde başlattıkları imza kampanyası ile tüm Samsunlulardan takımlarına sahip çıkmalarını istedi. Yoğun ilgi gören imza kampanyası ile Samsunspor'un yalnız olmadığını tüm Türkiye'ye ispat edeceklerini kaydeden Tekin, "Yaklaşık 15 dakikada yüzlerce imza topladık. İmza sayısı 50 bin olduğunda bunu TFF yetkilerine göndereceğiz. Onların bir an önce yaptıkları yanlıştan dönmeleri için elimizden geleni yapacağız." dedi.