Sokak basketbolunun en iyilerini bir araya getiren Red Bull King of The Rock Türkiye elemelerinde final zamanı geldi.
3 Eylül 2016 tarihinde İzmir Container Hall’da gerçekleşecek İzmir elemelerinin ardından etkinliğin Türkiye finali 4 Eylül 2016 Pazar günü yine Container Hall’da düzenlenecek. Elemeler sonucu Türkiye şampiyonu olan isim, 17 Eylül’de Belgrad’da düzenlenecek ve teke tek basketbolunun zirvesindekileri bir araya getiren dünya finaline gitmeye hak kazanacak. Etkinliğin Türkiye finali öncesinde ise Karşıyakalı basketbolcular ve sevilen sanatçıların katılımıyla Container Hall’da sokak basketbolu festivali yaşanacak.
İlk kez 2010 yılında sokak basketbolunun kralını belirlemek için düzenlenen Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvasının Türkiye finali için geri sayım başladı. Sokak basketbolunun en iyilerini belirleyecek King of the Rock İzmir elemeleri ve King of the Rock Türkiye Finali bu hafta sonu İzmir’de gerçekleşecek. 20 Ağustos’ta Bursa, 27 Ağustos’ta Adana, 28 Ağustos’ta İstanbul elemelerinin ardından büyük heyecan İzmir’e taşınacak. Ülke finalini şampiyon olarak tamamlayan oyuncu, 17 Eylül’de Sırbistan’ın Belgrad kentinde yapılacak dünya finalinde ülkemizi temsil edecek.
Sokak basketbolu festivali yaşanacak
İki gün boyunca sokak basketbolunun merkezi haline gelecek İzmir’de Türkiye finali için de hazırlıklar sürüyor. Ücretsiz seyredilebilecek etkinliğin finali öncesinde Container Hall’da birbirinden önemli isimler sahne alarak, yarışmacıların ve seyircilerin final havasına girmesini sağlayacak. Kamufle, Anıl Piyancı, Dj No Frost ve Dj Markone performansları yanı sıra dünyaca ünlü Red Bull sporcusu Viki Gomez’de bmx ile bir gösteri yapacak. Finalde ayrıca Pınar Karşıyaka’nın yeni transferi Brent Petway de yer alacak. Sokak basketbolunun dünya çapındaki en başarılı ekibi Harlem Globetrotters’ın eski üyesi olan Petway’in de yer alacağı gösteriler finallere renk katacak.
En iyiler sahne alacak
Adana ve Bursa’dan altı, İstanbul’dan on ismin kaldığı finalde İzmir elemelerinden de gelecek oyuncularla Türkiye finali oynanacak. Türkiye finalini kazanan bir kişinin Dünya finaline gittiği turnuvanın son iki yıldır Dünya Şampiyonluğu unvanını koruyan Kıvanç Dinler bu sene Dünya finaline doğrudan katılıyor.
Adana elemelerinden başarıyla ayrılan Mehmet Ali Ulaştır, Akif Özdemir, Taşkın Soğukpınar, Emre Dai, Ömer Furkan Çiçek, Hacı Kömürcü ile Bursa elemelerinden başarıyla ayrılan Ahmet Güney, Abdullah Kaptan, Yasin Canberk Uzunkaya, Ökkeş Yıldız, Özgür Mert Yıldırım, Sedat Öztürk ve İstanbul’dan Türkiye Finali bileti alan Ömer Özbil, Ege Dülgar, Umut Mutlu, Umut Güzeldemirci, Emirali Caferzade, Yağızer Altınyuva, Alaaddin Tatlıdede, Coşku Mutlu, Turan Güngör, Can Temir İzmir elemelerini başarıyla geçen isimlerle şampiyonluk için kıyasıya mücadele edecek.