Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Antalya'ya getiren başpehlivan Orhan Okulu'yu tebrik etti. Sözen, Manavgat Belediyesi olarak ata sporu yağlı güreşlere her zaman destek olduklarını ve destek olmaya da devam edeceklerini söyledi.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde iki Antalyalı başpehlivanın finale kalmasının gurur verici olduğunu belirten Sözen, başpehlivanlığı Antalya'ya getirdiği için Okulu'yu gönülden tebrik ettiğini kaydetti. Antalya bölgesinde yağlı güreşleri canlı tutmak için Manavgat'ta sık sık yağlı güreş antrenmanları düzenlediklerini belirten Sözen, gençleri örnek ve rol model olmaları için antrenmanlara Kırkpınar'da isim yapmış Ahmet Taşçı, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Osman Aynur ve Nizamettin Akbaş davet ederek ağırladıklarını ifade etti.

Antalya bölgesinde ata sporu yağlı güreşe karşı gençlerin ilgisinin yüksek olduğunu, bunu nesilden nesile aktarmak için Manavgat Belediyesi bünyesinde kulüpleri olduğunu anlatan Sözen, Manavgat güreşlerinin de başpehlivan katılımı bakımından Kırkpınar ayarında olduğunun altını çizdi. Sözen, "Kırkpınar'da başpehlivanlığı Antalya'ya getirdiği için Orhan Okulu'yu can-ı gönülden tebrik ediyorum. Kırkpınar'da 2 Antalya'nın başpehlivanlık final mücadelesi yapması onur ve gurur verici. Orhan Okulu ve Osman Aynur'u Kırkpınar'da Antalya'nın adını duyurduğu için teşekkür ediyorum. Ata sporunu yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için yağlı güreşe desteğimiz sürecek." diye konuştu.

Antalya'ya Kırkpınar'da ilk başpehlivanlığı 1988 yılında Antalya'nın Korkutelili Ulucak(Sımandır) başpehlivan Recep Gürbüz oldu. Gürbüz'ü yine Korkutelili olan Cengiz Elbiye takip etti. Elbiye'den sonra Nizamettin Akbaş, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Ali Gürbüz ve en son Orhan Okulu Antalya'ya başpelivanlığı getiren güreşçiler oldu.