MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş'ın hemen hemen her konudaki sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımayı sürdürüyor. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun çok sayıdaki soru önergelerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda cevap verdi:

"Göksun Öğrenci Yurdunun toplam proje tutarı ne kadardır?" sorusu: Göksun Öğrenci Yurdu, Kahramanmaraş ilimizin Göksun ilçesinde, 300 kapasiteli olarak, 17 milyon lira yaklaşık maliyet üzerinden ihaleye çıkılmış olmakla birlikte, 11 milyon 253 bin lira katma değer vergisi dâhil olmak üzere ihalesi gerçekleştirilmiştir.

İnşaatı hızla devam etmektedir. Şu an yüzde 83 düzeyinde fiziki gerçekleşme durumundadır inşaat ve 9 milyon 780 bin liralık ödeme Göksun Öğrenci Yurdu için gerçekleştirilmiştir.
Merkezdeki bin öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü öğrenci yurdunun proje tutarı nedir?" diye sormuşsunuz.

Kahramanmaraş ilindeki bin yatak kapasiteli öğrenci yurdumuzun proje tutarı 22 milyon lira olarak belirlenmiş, katma değer vergisi dâhil olmak üzere 16 milyon 515 milyon liraya ihalesi gerçekleştirilmiştir.

Mesut Dedeoğlu'nun Çağlayancerit ilçesine kapalı spor salonu yapılmasına ilişkin soru önergesi: Bütçe imkânları çerçevesinde tüm il ve ilçelerimizde yeni ve gençlerin efektif taleplerine cevap sunabilecek birer spor tesisi kazandırmaya gayret ediyoruz. Ümit ve temenni ediyorum ki Çağlayancerit de yeni dönemde bir spor tesisiyle buluşturacağımız ilçeler arasında yerini alabilecektir.

Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mesut Dedeoğlu'nun Kahramanmaraş'ta yeni bir yüzme havuzu yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir sorusu var Sayın Dedeoğlu'nun. Kahramanmaraş ilimizde Bakanlığımıza ait yarı olimpik ölçülerde kapalı bir yüzme havuzu bulunmaktadır. Kahramanmaraş ilinde sporcuların yüzme amacıyla çevre illere gittiğine ilişkin bir iddia vardır ki, o iddiayı biz yerinde tespit edemedik.

Bunu ifade etmek isterim ama illerde spor tesisleri yüzde yüz kullanım ve doluluk oranına eriştikçe o illerde aynı tesisin bir büyüğünü ya da bir muadilini yapmak yönünde de vizyonumuz var. Bunu da buradan ifade etmek isterim.

Mesut Dedeoğlu'nun Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde spor salonu yapımına ilişkin soru önergesi:
Kahramanmaraş ilimizin Andırın ilçesinde 250 seyirci kapasiteli spor salonunun inşaatını tamamlayarak hizmete açmış bulunuyoruz.”

Gençlik ve Spor Bakını Suat Kılıç'a soru önergelerine vermiş olduğu cevaplardan dolayı teşekkür eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Kahramanmaraş'ımızın 9 ilçesinden bir tanesi olan Çağlayancerit'imizde, maalesef, üzülerek ifade ediyorum, spor salonumuz yok. Vermiş olduğunuz cevapta "Bu önümüzdeki dönemde oraya da bir spor salonu düşünüyoruz." dediniz. "Bu önümüzdeki dönem" temenni ediyorum ki 2013 yılıdır çünkü 2013 yılına yeni girdik. Burada çok acilen, çok amaçlı bir spor salonuna ihtiyacımız var. Bu konuyu tekrar hatırlatmak istedim.” dedi.