Bandırma’ya yapılması planlanan 5.000 kişilik yeni spor salonu için Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ve Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Kılıç, yeni spor salonunun startını verdi.

Görüşmeye Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Ömer Altunsoy da katıldı.

Ziyaret sonrası bir değerlendirmede bulunan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, "Daha önce Bandırma Belediyesi tarafından yeni spor salonu için yer tahsisi yapılmıştı. Ancak bir takım teknik sıkıntılar ortaya çıktı." diyerek, şunları söyledi:

"Bu teknik sıkıntıların giderilmesinde devreye Balıkesir milletvekilimiz Cemal Öztaylan girdi. Kendisinin sıkıntının çözümünde öncülüğü alarak başlattığı girişimler neticesinde olumlu sonuçlar aldık. Öztaylan’ın konuya gösterdiği yaklaşım ve ilgisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca yine Öztaylan’ın devreye girmesiyle konuyu Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a da ilk ağızdan iletme fırsatını bulduk. Sayın Bakanımız bizi makamında kabul ederek yeni spor salonuyla ilgili düşüncelerimizi dinledi. Akabinde Bandırma için büyük önem taşıyan yeni spor salonunun startını verdi. Sayın Bakanımız’a bize gösterdiği sıcak ilgi ve konuya olan hassasiyetleri nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde Bakanlık’tan bir heyet Bandırma’ya gelerek ilgili kurumlarla birlikte yer tespiti konusunda gerekli çalışmalara başlayacaklar."