Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Adana’nın tesis, sportif başarı ve organizasyon konusunda örnek gösterilen ve gurur duydukları kent olduğunu söyledi.

Kocakaya, bazı tesislerde incelemelerde bulundu ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) antrenörleri ve sporcularla toplantı yaptı. 2 günlük tesis incelemeleri ve TOHM projesinin uygulanmasından duyduğu memnuniyeti anlatan Kocakaya, İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin de katkılarının göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.

Murat Kocaya, İl Spor Müdürü Hadi ile önce Atlıspor Kulübü Tesisleri’nde konaklayan kano ve kürekteki TOHM antrenörleri ve il temsilcileri Tolga Çelik, Harun Tosun, Hatice Aydın, Doruk Girişmen ve kondisyoner Hakan Özdemir ile toplantı yaparak çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kocakaya, daha sonra sporcularla da bir araya geldi.

Yaptığı toplantıda TOHM antrenörleri ve sporcuların ulaşım, tesis, konaklama ve beslenme, antrenmandan mutlu olduklarını öğrendiğini ifade eden Kocakaya, konuşmasında şunlara yer verdi: “Kano ve kürekte Adana TOHM Projesi’ne alındıktan sonra gerçekten iyi sınav verdi. Antrenör ve sporcularla yaptığım toplantılarda ciddi eksik göremedim. Antrenör ve sporcuların her şeyden memnun olduğunu öğrenince daha çok mutlu oldum. Deneyimli ekibe sahip olan Adana, tesis, sportif başarı ve organizasyon konusunda örnek gösterdiğimiz ve gurur duyduğumuz bir kent. Özellikle kano ve kürekte TOHM Projesini tam uygulayan, hayal edilenin üzerine çıkan Adana, gelecekte bu branşın en kapsamlı merkezi olacak. 2016 Brezilya, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na bu merkezlerden kesin sporcular göndereceğiz.”

ATLETİZM MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLERİ VE SPORCULARIYLA TOPLANTI

Kocakaya, Yüreğir Serinevler Atletizm Eğitim Merkezi’nde kamp yapan Atmalar Milli Atletizm Takımı Kamp Müdürü İbrahim Kabal, Antrenörler Göksel Dolgun, Yusuf Kilisli, Ufuk Ustuna ve Mustafa Alpçin ile milli takım sporcularıyla kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi.

Adana’da ki incelemelerden duyduğu memnuniyeti anlatan Kocakaya, hedeflerinin Avrupa, dünya ve hepsinden önemlisi olimpiyat oyunlarından madalyalar kazanmak olduğunu, şimdiden olimpiyat barajını geçen sporcular bulunduğunu sözlerine ekledi.