Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları, Edirne’de yapılan "Hepimiz aynı takımdayız" yürüyüşü ile başladı.
Edirne Belediyesi önünden Saraçlar Caddesi’ne yapılan yürüyüş ile başlayan 4’üncü Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları gösterilerle devam etti. Programa Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Yener Yörük, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yurdun çeşitli yerlerinden ve Balkan ülkelerinden engelli çocuklar katıldı.
Trakya Üniversitesi öncülüğünde ve valilik ve belediyenin desteğiyle 02-04 Mayıs tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilecek olan 4’üncü Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları’na Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Bosna-hersek, Slovenya, Sırbistan ve Arnavutluk’tan engelli sporcular açılış programında yer aldı.
Açılış programında konuşan Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, bu organizasyonun gelenekselleşmesi Edirne’nin engelleri aşma konusunda önemli katkısı olacağını düşündüğünü söyledi.
Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, “Önümüzdeki günlerde Dünya engelliler konseyi ile beraber Edirne’ye engelsiz kent bayrağını alacağız. Bu eylem planı çerçevesinde Edirne’yi tamamen engelsiz bir kent haline getirmek istiyoruz. Edirne’de engelli vatandaşlarımız var ama yüreklerde engel yok. O yüzden bunu başaracağımız kent Edirne olacaktır” dedi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de, “Edirne’de bütün çocuklarımızla beraber engelli çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Onlarla ilgili sorunları vurguluyoruz, kamuoyunun desteğini talep ediyoruz. Yarın da bunla ilgili gösteriler olimpiyatlar düzenlenecek” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Saraçlar Caddesinde kurulan stantta 4’üncü Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları açılış töreninde, dans ve müzik gösterilerini sundu. Yarın Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) 75. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gösteriler ve yarışmalar gerçekleştirilecek.