Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, gençlerin sporla tanışmaları ve mahallerinde spor yapabilmeleri için hayata geçirdiği ve futbol, basketbol-voleybol sahalarından oluşan mahalle tipi spor tesislerinin sayısı her geçen gün artıyor.
Söz konusu tesislerin yapımına büyük önem veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençlerimiz spor yapabilsin diye tabiri caizse tesisleri onların ayaklarına götürüyoruz” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, milyonlarca gencin spor yapabileceği ve boş vakitlerini değerlendirebileceği mahalle tipi spor tesislerini Türkiye genelinde hızla yaygınlaştırıyor. Ülke genelinde 582 mahalle tipi futbol, basketbol-voleybol sahasının yapımı tamamlanırken, 494 tesisin yapımı ise hızla devam ediyor. Söz konusu tesisler de tamamlandığında ülke genelinde mahalle tipi spor tesislerinin sayısı bin 76’ya yükselecek.
Mahalle Tipi Spor Tesisleri’nin yapımında bölgelerinde spor tesisi olmayan yerlere öncelik veriliyor. Bakanlık tesislerin yapımında yerel yönetimlerle birlikte çalışıyor. Belediyeler arazi tahsis ederken, bakanlık ekonomik olarak destek sağlıyor. Tesisler sayesinde aileler, çocuklarının mahallede yer alan spor tesislerinde vakit geçirmelerinden dolayı rahat oluyorlar. Güvenli bir ortamda, spor yapma imkanına kavuşan gençler de bu durumdan oldukça memnun.
“GENÇLERİMİZ SPOR YAPABİLSİN DİYE TESİSLERİ AYAKLARINA GÖTÜRÜYORUZ”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlık olarak bütün imkanları gençler için seferber ettiklerini belirterek, özellikle okul çağındaki gençlere yönelik yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğine çok olumlu yansımaları da beraberinde getireceğini söyledi. 14 yıldır iş başında bulunan AK Parti iktidarlarının ülke sporunda büyük bir tesisleşme hamlesine imza attığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Cumhuriyet döneminden bu yana ülkemizde 2002 yılına kadar 1575 spor tesisi yapılmış. Şu anda bu sayı 3 bin 339. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002’den sonra başlatmış olduğu, şu anda Sayın Başbakanımızın devam ettirdiği o ivme ile biz bu noktaya geldik. Fiziki imkanı yapmak yeterli değil ama fiziki imkanınız olmazsa olmaz. Yani spor salonunuz, stadyumunuz, sahanız, yüzme havuzunuz olacak. Bunlar olacak ki içerideki sporcu kendini yetiştirebilsin. İçindeki sporunun kendini yetiştirmesi önemli, biz bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:
"14 yıldır vaat ettiklerimizi yaparak bugünkü başarılarımızı elde ettik. Referansımız yaptıklarımızdır, bu yaptıklarımız da yapacaklarımızın da teminatıdır. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da her zaman ortaya koyduğu şey budur; biz yapacaklarımızı söylüyoruz. Biz bu şekilde çalışarak ve hesaplarını, kitaplarını yaparak yolumuza devam ediyoruz. Bu anlamda ortaya koyabileceğimizin sözünü veriyoruz, yapamayacaklarımızın değil. AK Parti bir şeyi ortaya koyduğu zaman vatandaşımız da şunu söylüyor; AK Parti eğer bu vaadi verdiyse, bu sözü ortaya koyduysa bunu yapar."
MAHALLE TİPİ SPOR TESİSİ SAYISI 1076’A ULAŞACAK
Milyonlarca gencin spor yapabileceği ve boş vakitlerini değerlendirebileceği mahalle tipi spor tesislerini Türkiye genelinde yapmak için harekete geçtiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Geçen sene söz vermiştik; en kısa zamanda bu projeyi gerçekleştireceğiz diye. Allah’a şükür sözümüzde durduk. Kısa bir zamanda ülke genelinde bugüne kadar 582 mahalle tipi futbol, basketbol-voleybol sahasının yapımı tamamladık. 494 tesisin yapımı ise hızla devam ediyor. Söz konusu tesisler de tamamlandığında ülke genelinde mahalle tipi spor tesislerinin sayısı bin 76’ya yükselecek" şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, "Ülke genelinde sayısı bini aşacak mahalle tipi spor tesisleri, bu yatırımlar arasında ayrı bir öneme sahip. Mahalle aralarına yaptığımız içerisinde futbol, basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu tesisleri gençlerimiz spor yapabilsin diye tabiri caizse onların ayaklarına götürerek yapıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanına inşa ettiğimiz bu tesisler, hem sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük rol oynuyor hem de gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyor” dedi.
Geleceğin sporcularının yetişmesi adına tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Tesislerin yapımında yerel yönetimlerle birlikte çalışıyoruz, onlar arazi tahsisini yapıyorlar ve yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Gençlerin ve çocukların güvenli bir şekilde bu ortamlarda fiziksel aktivitelerini geliştirebilmelerini hedefliyoruz. Mahalle arasında yapılan tesislerle ilgili ailelerden ve gençlerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu tesisler sayesinde ailelerimiz, çocuklarının nerede vakit geçirdiğini biliyor. Çocuklarımız bu sayede toplum kurallarına uymayı, coşkuyu, dostluğu, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeyi öğreniyor. Bu tesislerde ayrıca yetenekli sporcuların ortaya çıkması için de zemin hazırlamış oluyoruz. ‘Gençlerimiz, ülkemizin geleceğidir’ anlayışı ile yatırımlarımıza devam edeceğiz."