MALATYA (AA) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Selim Pilten, "Hakkaniyet çerçevesinde, adaletli bir şekilde maç yönetilirse sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Yeni Malatyaspor olacaktır" dedi.

Sarı-kırmızılı takım, hafta sonu karşılaşacağı Tarsus İdman Yurdu maçı hazırlıklarına Türkiye Futbol Federasyonu antrenman sahasında başladı.

Pilten, idman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TFF'den aldıkları ceza nedeniyle taraftarlarının Ümraniyespor maçını ekran başından izlemek zorunda kaldığını belirtti. Bunun da haliyle oyunlarını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Pilten, "Ümraniyespor genç, dinamik ve çok koşan bir takım. Tabi bizim oyuncu kalitemiz onlarınkinden üst seviyede olmasına rağmen, sahanın kötü olması ve erken gördüğümüz kırmızı karttan dolayı sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldık. 1 puan çok kötü değil ama bizim adımıza 6 puanlık bir maçtı. Olaya 5 puan kayıp gözüyle bakıyoruz" diye konuştu. 

Her maça final olarak baktıklarını anlatan Pilten, şunları söyledi:

"Hafta sonu deplasmanda Tarsus İdman Yurdu ile karşılaşacağız. Tarsus İlçe Spor Komisyonunun aldığı kararla, taraftarımızın maça alınmayacağı bildirildi. Taraftarımız Tarsus'a gidemeyecek. Bunu da üzüntüyle paylaşıyoruz. Ondan sonraki haftayı da bay geçireceğiz. Bay haftasının ardından taraftarımızı yanımızda, 12'nci güç olarak yeniden göreceğiz. Taraftarımız takımımızı, takımımız da taraftarımızı özledi. Büyük bir kavuşma olacak. Taraftarlarımız maçı ekrandan izlemeyi sevmiyor. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşamayız."

Hakemlerin son 2 haftadır iyi maç sergilediklerini kaydeden Pilten, tek isteklerinin adaletle maç yönetim olduğunu kaydetti.

Kimseden destek istemediklerini ve kendi kendilerine yettiklerini dile getiren Pilten, "Hakkaniyet çerçevesinde, adaletli bir şekilde maç yönetilirse sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Yeni Malatyaspor olacaktır" dedi.