Spor Toto Kadınlar Play Off Final Serisi'nde karşılaşacak olan Galatasaray Odeabank ve Abdullah Gül Üniversitesi teknik ekip ve oyuncaları basınla buluştu.

Abdi İpekçi Arena basın odasında Spor Toto Kadınlar Play-Off Final Serisi’nin iki takımı; Galatasaray Odeabank ve Abdullah Gül Üniversitesi teknik ekip v e sporcuları medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Galatasaray Odeabank adına başantrenör Ekrem Memnun ve oyuncu Şebnem Kimyacıoğlu’nun, Abdullah Gül Üniversitesi adına başantrenör Ayhan Avcı ve oyuncu Esra Ural’ın katılımıyla gerçekleşen toplantı, Oğulcan Berk’in sunumuyla gerçekleşti.

Spor Toto Kadınlar Play-Off Final Serisi’nin ilk maçı 2 Mayıs Cumartesi günü 15.00’de Abdi İpekçi Arena’da oynanacak. İstanbul’da oynanacak ikinci maçın tarihi ise 4 Mayıs Pazartesi, saat 18.00. Serinin üçüncü maçında Final heyecanı Kayseri’ye taşınacak. Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda oynanacak olan mücadele, 7 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de gerçekleşecek.

Edirne Belediyesi Edirnespor’u 2-0, Adana ASKİ’yi ise 3-0'la eleyerek finale çıkan Galatasaray Odeabank’ta başantrenör Ekrem Memnun ev sahibi avantajının önemli olduğunu ama bu avantajı kullanabilmek için taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Final oynama şansını elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Sezon başındaki hedeflerimizden birisi Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonu olmaktı ve şimdi bu hedefi başarabilecek pozisyona geldik. Son şampiyonuz ve karşımızda çok ciddi bir rakip var. Çok iyi ve potansiyel sahibi oyunculara sahipler.

Play Off basketbolu, farklı bir basketbol. Doğru zamanda en ciddi konsantrasyonla oynamak gerekiyor. Biz, Play Off’un ne olduğunu iyi bilen bir takımız. Bu seviyede en ciddi motivasyonla parkeye çıkarak kazanmak için oynayacağız. Ev sahibi avantajına sahip olmak önemli. Bu avantaj için normal sezon içinde çok çaba sarf ettik. Bu avantajı kullanabilmek için ise seyirci desteğine ihtiyacımız var. Onların bizi final serisinde de yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Taraftarlarımızla beraber şampiyonluğa yürüyeceğiz."

Galatasaray Odeabank’ın deneyimli oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu kendilerini iyi bir serinin beklediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizim için kolay bir sezon olmadı, bazı şeyleri aşmamız gerekti. Ama takım olarak final serisine hazırız. Abdullah Gül Üniversitesi iyi bir rakip. Ligi ikinci bitirdiler ve Fenerbahçe’yi elediler. İyi bir seri olacak. Kazanarak şampiyon olmak istiyoruz."

AVCI: FİNAL KABUL EDİLEBİLİR BİR BAŞARI GÖZÜKEBİLİR

Fenerbahçe'ye üstünlük kurarak finalde Galatasaray Odeabank'ın rakibi olan Abdullah Gül Üniversitesi'nin başantrenörü Ayhan Avcı ise finale çıkmayı kendileri için yeterli görmediklerini ve şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi.

Çok zor bir sezonu geride bırakmak üzere olduklarını söyleyen Avcı, oyuncuların liglerden sonra milli takıma gideceklerini belirterek, "Avrupa ve ligdeki zor dönemden buraya geldik. Final, kabul edilebilir bir başarı gözükebilir. Biz de final oynuyoruz ve basketbol camiasına iyi maçlar seyrettirmek gibi bir sorumluluğumuz var." dedi.

İlk amaçlarının finali hak ettiklerini gösterecek bir basketbol sergilemek olduğunu belirten Ayhan Avcı, finalin kendileri için son nokta olmaması gerektiğini ve bu başarıyı daha ileriye götürmek istediklerini sözlerine ekledi.

Abdullah Gül Üniversitesi'nin başarılı oyuncusu Esra Ural da sınırlı kadroları olduğunu final serisini de başarılı bir şekilde tamamlayacaklarını söyledi. Doğru zamanda doğru ivmeyi yakaladıklarını ve karşılığında finale yükseldiklerini de belirten Esra Ural, "Yenilmeyi sevmiyoruz. Sezonu en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Bu arada Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final serisi 5 maç üzerinden oynanacak ve 3 galibiyete ulaşan sezonun şampiyonu olacak.

Galatasaray Odeabank ile Abdullah Gül Üniversitesi arasındaki final mücadelesinin ilk iki maçı İstanbul'da oynanacak. Serinin 3. maçı ise Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda oynanacak.

Bu karşılaşmalar sonucunda 3 galibiyete ulaşan takım olmazsa seri uzayacak.