'Spora Bağımlı Hayata Bağlı' projesinin tanıtımı ve fitness salonu açılışı Korgun Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Vali Vahdettin Özcan, Korgun Kaymakamı Erkan Savar, Kızılırmak Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız ve daire amirleri katıldı.

Açılışta konuşan Korgun Kaymakamı Erkan Savar, “Son yıllarda özellikle gençler arasında yaygınlaşan kötü alışkanlıkların çok acı sonuçlara neden olduğunu hepimiz üzüntü ile görmekteyiz. Gençlerimizin çoğunun bu tür alışkanlıkları edinmesinde eğitim eksikliği ve sosyal alanların olmayışının büyük bir payı olduğu bilinmektedir. 2013 yılında kaymakamlık proje ekibi oluşturduk. Proje ekibimizle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için proje geliştirdik. Hazırlamış olduğumuz proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. 90 bin lira tutarındaki ödeneğin yüzde 100 hibe olarak temin edildi. Fitness salonu projenin ilk etabı. Yaklaşık olarak 30 bin liraya mal oldu. Bir yıllık projenin diğer ayakları ise gençler arasında spor turnuvaları, yaklaşık 200 kişinin katılacağı bir doğa yürüyüşü ve ailelere yönelik seminerler düzenlemek olacaktır.” dedi.

Daha sonra proje hakkında bilgi vermek üzere kürsüye gelen proje ekibinden Korgun Çok Programlı Lisesi Edebiyat Öğretmeni Tuba Memiş, “Projenin uygulandığı yer Korgun Halk Eğitim Merkezi, yürütücüsü Yeşil Korgun Belediyespor Kulübü Dernek Başkanlığı. Proje süresi 12 ay, hedef kitle 14-29 yaş arası bay-bayan gençler olacaktır. Projenin öncelikli amacı özellikle son dönemlerde ülkemizde genç nüfusun arasında yaygınlaşan madde bağımlılığının önüne geçerek, gençleri kendilerine fayda sağlayabilecek ve sağlıklarını olumlu yönde etkileyecek aktivitelere yönlendirmek olacaktır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fitness salonunun açılış kurdelesi Vali Vahdettin Özcan tarafından kesildi.