Türkiye’nin en köklü 33 lisesinin katılımı ile bu yıl 13.'sü organize edilen 100 Yıllık Okullar Spor Şöleni Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni ile başladı. Törende ödüle layık görelen sporcu ve spor adamlarının ödüllerini ise okul öğrencileri verdi.

Spor ve iş dünyasından pek çok ünlü ismi buluşturan törende 29 farklı kategoride ödül dağıtıldı. Işık Okulları Ayazağa Kampüsü Dr. Özge Sezerman Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde iş ve spor dünyasının ileri gelenleri buluştu. Öğrenci, mezun, veli ve öğretmenler tarafından belirlenen, Türk sporuna emeği geçen ve başarısı tescillenmiş isimlere toplamda 29 farklı kategoride ödül verildi.

Sporcular ödüllerini Işık’lı çocukların ellerinden aldı. Açılış konuşmasını yapan Feyziye Mektepleri Vakfı CEO’su Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, "Işık Okulları’nın kuruluş ilkesi olan ‘önce iyi insan yetiştirmek’ prensibimizin tüm eğitim kurumlarına yayılması ve sporun, eğitimin temel unsurlarından biri olduğunun vurgulanması amacıyla başlattığımız ve artık geleneksel hale gelen bu ödüller, Türk sporuna başarılarıyla damga vuran çok değerli öncülere gönülden teşekkürümüzün simgesidir. Biz de Türkiye'nin aydınlanmasına hizmet eden gençler yetiştirme deneyimimizi, Türk sporuna tesisleri ve sporcuları ile olimpiyatlara dek ulaşan başarılara imza atarak katkıda bulunmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Spora Işık Tutanlar ödüllerini, Işık’lı miniklerin elinden aldı. Yaklaşık 20 bin kişinin oyları ile Yılın Basketbolcusu seçilen Sinan Güler öğrencilere, 'kendinizi geliştirmeye ve merakınızı körüklemeye devam edin' tavsiyesinde bulundu.

Filenin Sultanlarından ve Yılın Voleybolcusu seçilen Naz Aydemir Akyol ise yaptığı açıklamada, "Bizim için kupalar kazanmaktan çok daha önemli bir şey var, gençlere iyi bir örnek olmak. Spora ve gençlere ışık tutabiliyorsak ne mutlu." diye konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ünvanıyla ilk ödülünü alan Harun Erdenay, öğrencilerden destek isteyerek, "Sporu sevin, Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü unutmayın." tavsiyesinde bulundu.

Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu Çağla Büyükakçay ve Başarı Ödülünün sahibi milli futbolcu Arda Turan ödül törenine video mesajıyla katılarak FMV Işık Okulları öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Atletico Madrid’de forma giyen Arda Turan mesajında, "Sizin gibi fikrine ve düşüncesine saygı duyduğum insanlardan bu ödüllü almak beni çok mutlu etti." dedi. Arda Turan, anne ve babasını çok özlediğini de mesajına ekledi.

Yılın Işıklısı Ödülünün sahibi FIFA kokartlı hakem Serdar Ok, "13 yıl boyunca Işık Okulları’nda aldığım eğitim ve Işık disiplini ile bu günlere geldiğime inanıyorum." dedi.

FARUK SÜREN VE TURGAY DEMİREL’E ANLAMLI ÖDÜL

Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni’nde Faruk Süren, Türk Sporuna Hizmet Ödülüne Turgay Demirel de 129’uncu Yıl Özel Ödülüne layık görüldü. Faruk Süren "129 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Işık Okulları’ndan bu ödülü almış olmak çok anlamlı." derken Turgay Demirel de öğrencilere spora önem vermeleri tavsiyesinde bulundu.

Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni kapsamında ödül alan isimler şöyle;

2014 Yılının Spora Işık Tutanları
Sinan Güler: Yılın Basketbolcusu
THY: Yılın Sponsoru
%100 Futbol-NTV: Yılın Spor Programı
Mehmet Demirkol: Yılın Spor Yazarı
Metin Tekin: Yılın Spor Yorumcusu
Şahika Ercümen: Yılın Sporcusu
Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı: Yılın Takımı
Slaven Bilic: Yılın Teknik Direktörü
Naz Aydemir Akyol: Yılın Voleybolcusu
Dirk Kuyt: Yılın Yabancı Futbolcusu
Burak Yılmaz: Yılın Yerli Futbolcusu

Özel Ödüller
İlhan Cavcav: Onur Ödülü
Arda Turan: Başarı Ödülü
Demba Ba: Başarı Ödülü
Harun Erdenay: Başarı Ödülü
Dusan Ivkovic: Kariyer Ödülü
Zeljko Obradovic: Kariyer Ödülü
Aydın Örs: Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Roberto Carlos: Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Rahmi Koç: Süleyman Seba Barış ve Dostluk Ödülü
Bülent Eczacıbaşı: Türk Sporuna Hizmet Ödülü
Faruk Süren: Türk Sporuna Hizmet Ödülü
Uğur Erdener: Türk Sporunu Tanıtım Ödülü
Serkan Ok: Yılın Işıklıl Ödülü
Mert Çetin: Yılın Işıklı Ödülü
Çağla Büyükakçay: En İyi Çıkış Yapan Sporcu Ödülü
Güler Demircan: Fair Play Ödülü
Nevriye Güngör: Paralimpik Ödülü
Yalçın Granit: Vefa Ödülü
Turgay Demirel: 129. Yıl Özel Ödülü

Ödül töreni ile başlayan Spor Şöleni’nde 100 yıllık okulların öğrencileri ve mezunları, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm, yüzme, tenis dallarında mücadele edecek. 4 gün sürecek 100 Yıllık Okullar Spor Şöleni’ne Galatasaray Lisesi, Özel Avusturya Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Özel İtalyan Lisesi, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi, İstanbul Lisesi, Fener Rum Lisesi, Getronogan Ermeni Lisesi, Özel Alman Lisesi, Davutpaşa Lisesi, Vefa Anadolu Lisesi ve FMV Işık Liseleri gibi köklü eğitim kurumları katılacak. Spor Şöleni 9 Mayıs’ta sona erecek.