Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün, Çankırı'daki dezavantajlı çocuklara yönelik düzenlediği ‘Sporla Yaşa Çankırı’ projesi kapsamında çeşitli spor kurslarına kayıtları yapılarak, sportif etkinliklere yönlendirilen 15 çocuk beraberlerinde öğretmenleri ile birlikte Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya'yı makamında ziyaret etti.

Çocuklar tarafından çiçek takdim etmesi ile başlayan ziyarette konuşan Başsavcı Kaya, önceki görev yaptığı yer olan Nazilli’de projenin 350 çocuğa uygulandığını, ülkede ve yurt dışında büyük ilgi gördüğünü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin oy birliği ile aldığı kararla projenin ‘Fair Play Büyük Ödülü'ne layık görüldüğünü, sonrasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (CIFP) tarafından, Will Daume Kutlama Mektubu ile ‘Dünya Fair Play Ödülü’ ile ödüllendirildiğini ifade etti.

'Sporla Yaşa Çankırı’ projesinin Çankırı’da ortaokul ve lise çağında, 11-18 yaş grubu aralığındaki 79 çocuğa da uygulanmaya başlandığını söyleyen Başsavcı Kaya, şöyle konuştu: “Genel amacı genç yaş gruplarında, sorumluluk duygusunu aşılamak, öfkenin kontrol edebilmesini sağlamak, saldırganlığı frenlemek, dikkat dağınıklığının önüne geçmek, sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkların küçük yaştan itibaren yayılmasını engellemek, gençliğin aşırı heyecanını spora aktararak, sağlıklı, güçlü, başarılı, özgüveni olan bir gençlik yetiştirilmesine katkıda bulunmak, gençlere düzenli spor yapma alışkanlığını aşılayarak hayat boyu sağlıklı yaşamayı prensip haline getiren, stresten uzak bir gençlik yetişmesini sağlamak olan proje kapsamında; futbol ve voleybol kurslarının açıldı. Projenin bir diğer amacı, bilhassa spor merkezlerinin hizmet sunamadığı dezavantajlı bölgelerde yaşayan, şehrin sosyal, kültürel ve popüler olanaklarına ulaşmakta güçlük çeken ve içinde bulundukları çevre nedeniyle olumsuz alışkanlıklar edinme ve bu tip alışkanlıklara yönelme riski bulunan çocukların spora yönlendirilerek sosyalleşme süreçlerinin desteklenmesidir.”

Çocukların spora olan ilgi ve alakalarının kendisini mutlu ettiğini belirten Başsavcı Kaya, amaçlarının futbolcu yetiştirmek olmadığını, ama iyi oynayan çocuk olması durumunda kulüplerle iletişime geçebileceklerini vurgulayarak “Asıl amacımız okul dışı zamanların boş geçirmemeleri, topluma daha iyi insan olarak yetiştirmek istiyoruz. Ayrıca çocuklarımızı suç ortamlarından uzak durmasını istiyoruz. Bu tür sportif faaliyetler çocuklarımıza özgüven sağlıyor. Çankırı’daki çocuklar resmi kurumları tanımalıdırlar.” dedi.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Başsavcı Kaya, projeye dahil olan çocuklara Çanakkale Gezisi düzenleyeceklerini, eşofman ve krampon hediye edeceklerin, Eylül ayından itibaren yeni projeleri kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Çocukların isteği üzerine 'Yarın Değil Bugün' ve 'Heybemde Aşk Var' şiirlerini seslendiren Kaya, konuklarını şiir kitabını hediye etti.