Bursa Nilüfer Belediyesi, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Nilüfer Uluslararası 14. Spor Şenlikleri başladı. Nilüfer Belediyespor Kulübü koordinatörlüğünde düzenlenen Nilüfer Uluslararası 14. Spor Şenlikleri, Nilüfer’de bir ay boyunca devam edecek.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, protokol ve öğrencilerin katıldığı şenlikler kapsamında Nilüfer Kent Konseyi önünden müzik eşliğinde başlayan kortej yürüyüş, Cengiz Göllü Voleybol Salonu’na kadar devam etti. 2002 yılından bu yana spor şenliklerinin dünya barışına katkıda bulunduğunu kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Uluslararası Spor Şenliklerimizde bu yıl, 14 bin sporcu 25 branşta mücadele edecek. Hedefimiz, bu organizasyonun Nilüfer’de okuyan 81 bin öğrencimizin katılımıyla yapılabilmesi." dedi.

Şenliğin kaybedeni olmayacağını anlatan Başkan Bozbey, "Şenliklerin bir özelliği de var ki kardeş kentlerimizden gelen konuklarımızla, farklı kültürler de Nilüfer’de buluşuyor. 8 farklı ülke ve Türkiye’den, toplam 13 kardeş şehirden çok sayıda sporcuyu Nilüfer’de ağırlayacağız." diye konuştu. Konuşmaların ardından çeşitli gösteriler yapıldı.