Antalyaspor, yeni yapılan stadyumun yetişmeme ihtimaline karşın evinde oynayacağı ilk iki karşılaşmayı deplasmanda oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvuru yaptı. Başkan Gültekin Gencer, ligin 2. ve 4. haftasında oynayacakları karşılaşmaları deplasmanda oynamak için federasyona bilgi verdiklerini söyledi.

Süper Lig’e son olarak yüklesen ve yaptığı transfer ve görüşmelerle Türkiye ve dünya spor basınında geniş yer bulan Antalyaspor, yeni sezona sorunsuz girebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. TOKİ tarafından Antalyaspor için yaptırılan 33 bin kişilik stadyumun pasolig ve koltuk sorunlarından dolayı 14 Ağustos’ta başlayacak Süper Lig’in ilk haftasına yetişmeyeceği öğrenildi. Kırmızı beyazlı kulübün stadyumda yaşanan bu sorunları çözebilmek için gerekli mercilerle sürekli temas halinde bulunduğu belirtildi.

"GARANTİYE ALMAK İÇİN İLK İKİ MAÇ İÇİN BAŞVURU YAPTIK"

Dejan Lazarevic'in imza töreni için basın mensuplarının karşısına geçen Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Antalyaspor için yapılan stadyumla ilgili olarak bazı aksaklıkların olduğuna da vurgu yapan Başkan Gencer, şöyle konuştu:

"Stadyumun yeni sezona yetişeceğine inanmamıza karşın, işimizi garantiye almak için içeride oynamamız gereken 2. haftadaki Gençlerbirliği ve 4. haftadaki Eskişehirspor maçlarını deplasmanda oynamak istediğimizi Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdik. 17 maçımızı da yeni stadımızda oynamak istiyoruz."

"SAVUNMA OYUNCUSU VE ORTA SAHA OYUNCUSU ALMAK İSTİYORUZ"

Başkan Gültekin Gencer, transfer çalışmalarıyla ilgili olarak da son bilgileri verdi. Çağrı Yarkın, Atakan Cangöz, Bahadır Öztürk, Adem Alkaşi ve Yavuz Özsevim'le yolların ayrıldığını belirten Başkan Gencer, genç oyuncuları da takımdan kiralık olarak göndereceklerinin sinyalini verdi.

Her bölgeye iki oyuncu istediklerini belirten Gencer, savunmaya ve orta sahaya takviye yapmak istediklerini, transferde önceliklerinin bu mevkiler olduğunu açıkladı.

Öte yandan Antalyaspor’un mali genel kurulunda yönetimle görüşerek seçimli genel kurula gideceğini belirten Başkan Gencer, sezon başlamadan kesinlikle seçimli genel kurulu yapacaklarını bu tarihi de 12 Ağustos olarak düşündüklerini ifade etti.