Real Madrid Futbol Kulübü’ne fizyoterapist, yönetici ve mimar yetiştiren Real Madrid Graduate School’a yüksek lisans eğitimi için bugüne kadar kabul edilen tek Türk olan Yunus Ersel Babagil, üç haftalık stajını dünyanın en iyi futbolcusu Cristiano Ronaldo ile yapacak. İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunu Babagil, diplomasını ise Real Madrid Santiago Barnabeu Stadyumu'nda düzenlenen törenle Kulüp Başkanı Florentino Perez’den alacak.

Fizyoterapide spor üzerine uzmanlaşmaya karar veren Babagil, Universidad Europea'ta, Real Madrid Graduate School’a kabul edilen tek Türk öğrenci oldu. Master eğitimi için yılda sadece 32 öğrenciye şans tanıyan ve eğitim dili İspanyolca olduğu için daha çok İspanya ve Latin Amerika ülkelerinden başvuruları kabul eden okula Babagil’in kabul edilmesindeki en önemli etkenlerden biri, yeterli eğitim altyapısının yanında İspanyolcası oldu. Lise yıllarında AFS değişim programı ile bir yıl ABD'de eğitim alan ve İspanyolca öğrenen Babagil, bu bilgisini üniversite sırasında Erasmus değişim programıyla gittiği İspanya’da, Universidad de Vigo’da pekiştirdi. Bu sırada Pontevedra Futbol Kulübü’nde fizyoterapist olarak staj yapan Babagil, Real Madrid Graduate School’a giden yolun kapısını açmış oldu.

Sporda Fizyoterapi yüksek lisans eğitiminden önce, ağustos ayı sonunda Engelliler Atletizm Milli Takımı fizyoterapisti olarak Çek Cumhuriyeti’ne gitmeye hazırlanan Yunus Ersel Babagil, diplomasını almak üzere geldiği İzmir Üniversitesi’nde Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Bakırhan, Yrd. Doç. Dr. Fadime Küçük, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkeskin ve Arş. Gör. Fzt. Alperen Özkan ile görüştü. Yüksek lisanstan sonra uzmanlık eğitimini spor alanında sürdürmeyi planladığını söyleyen Babagil, “Aslında Atletico Madrid taraftarıyım ama Real Madrid’in yeri elbette başka. Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema efsane oyuncular. Hiçbir zaman iyi bir futbol oyuncusu olmadım ama fizyoterapist olarak dünyanın en iyi futbolcuları ile birlikte olacağımı bilmek, beni çok heyecanlandırıyor. Eğitimimi en iyi şekilde tamamlayıp mümkün olduğu kadar kendimi sporda fizyoterapi konusunda uzmanlaştırmak ve Real Madrid gibi büyük kulüplerde görev almak istiyorum.” dedi. Fizyoterapistlik stajı deneyimini Real Madrid’le sınırlandırmayacağını belirten Babagil, “Resmi stajımın ardından da Madrid’de farklı kulüplerde staj yapmayı planlıyorum. Beni şimdiden heyecanlandıran bir başka şey de Real Madrid Graduate School’un mezuniyet törenlerinin Santiago Barnabeu’da yapılıyor ve diplomaları teker teker Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez’in veriyor olması.” diye konuştu.