Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, kentte yapılacak su sporları merkezi projesinin Kahramanmaraş'ı önemli merkezlerden biri haline getireceğini kaydetti.

Kabakçı, düzenlediği basın toplantısında, Kılavuzlu Barajı'na Su Sporları Merkezi çalışmalarının Temmuz ayıda sonunda tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın su potansiyeli bakımından zengin bir kent olduğunu dile getiren Kabakçı, şunları kaydetti: "Su Sporları Merkezi Kahramanmaraş için çok önemli bir proje olacak. Akdeniz Olimpiyatlarında kullanılan duba ve iskeleleri alarak buraya getirdik. Onları tadilattan geçirdikten sonra burada kullandık. Burada amacımız ilimizde yapılmayan branşlar kalmasın. Özellikle barajlar kenti olarak bilinen Kahramanmaraşımızda olimpik branş olarak kabul ettiğimiz kano, kürek gibi sporların yapılmasını sağlamak istiyoruz."

Kabakçı, tesisin sporcu yetiştirme, ulusal ve uluslararası müsabakaların Kahramanmaraş'ta düzenlenecek olması bakımından büyük bir kazanım olduğunu kaydetti.